Wie wint de Pleisureworld Noviteiten Award 2011

Twaalf bedrijven hebben een product aangemeld voor deze Award. Vanaf vandaag (8 november) kunnen bezoekers van de recreatievakbeurs in Hardenberg een stem uitbrengen op hun favoriete innovatie. Daarmee wordt bepaald welke nominaties in de finale terecht komen. Stemmen kan ook via SMS.

En dit zijn de 12 inzendingen:

1. HAGS Agito Aura
HAGS Agito Aura is een unieke lijn speeltoestellen die zijn voorzien van gekleurde verlichting. De waterdichte LED-lampen lichten op zodra het begint te schemeren en creëren zo een prettige sfeer in het donker. De mooi gevormde glijbaan en kleine LED lichtjes in de palen verlichten het toestel van binnenuit waardoor er langer op gespeeld kan worden. Dit is niet alleen handig in landen waar de dagen in de winter veel korter duren dan in de zomer. Ook op campings, waar kinderen later naar bed gaan, kan het toestel optimaal gebruikt gemaakt worden.

De HAGS Agito Aura lijn is wereldwijd de eerste lijn speeltoestellen met geïntegreerde verlichting. Deze verlichting maakt het niet alleen mogelijk om te spelen in het donker. Het maakt de speeltoestellen ook tot een kunstobject. Het geeft de locatie een onderscheidende en aantrekkende functie. Mensen willen betoverd worden door de schitterende HAGS Agito Aura.

Vindt u de HAGS Agito Aura de beste innovatie van 2011: sms LINK PLEISUREWORLD A naar 1008

2. Signgrass®
Signgrass® maakt het mogelijk om een logo, ontwerp of spelelement uit één stuk te produceren, zonder losse elementen die met elkaar verlijmd moeten worden.Signgrass® matten kunnen in combinatie met andere typen kunstgras uitstekend verwerkt worden in uw (sport)veld. Ook kunnen ze dienen als speelmat of als blikvanger bij de ingang van uw bedrijf of op uw beursstand .

Dankzij de uitgebreide ervaring in het ontwerpen van kunstgrasmatten kunnen we u begeleiden in het proces om uw eigen ontwerp tot in detail te creëren. Dit is mogelijk in bijna elke maat.
We bieden u een breed scala aan vezels in een diversiteit van kleuren en tinten. Signgrass®voldoet aan een hoge kwaliteitsnorm en biedt u talrijke mogelijkheden. Sterk en duurzaam.

Vindt u Signgrass® de beste innovatie van 2011: sms LINK PLEISUREWORLD B naar 1008

3. Son-X Octavia
De Son-X Octavia is een betaalbare uitbreiding die aan elke schommel kan worden toegevoegd. Hij biedt (kleuter)scholen, gemeenten en recreatieondernemers de mogelijkheid om tegen lage kosten hun speeltoestellen te vernieuwen. Het product heeft de vorm van een cacaoboon en werkt op zonne-energie, zodat er geen elektriciteitskabels nodig zijn. De zonnepanelen bevinden zich aan de bovenkant en werken ook bij bewolking. De speakers zijn in de behuizing geïntegreerd en naar beneden gericht, zodat het geluid alleen in de buurt van de gebruiker te horen is.

De Son-X Octavia is voorzien van drie interactieve geluidspelletjes, die de kinderen op de schommel kunnen spelen. Het spel gaat van start zodra een kind begint te schommelen en verandert afhankelijk van de manier waarop er wordt geschommeld. Het kind wordt beloond met applaus of muziek als de schommel een bepaalde hoogte bereikt. De geluiden stimuleren kinderen om te blijven schommelen en zo het volgende geluid of spelletje te activeren. De Son-X Octavia wekt de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen op, zodat zij de mogelijkheden actief gaan verkennen. Er zullen nieuwe spelletjes worden ontwikkeld en uitgebracht op USB-stick. Het is ook mogelijk om deze producten aan te passen, bijvoorbeeld door specifieke muziek of jingles toe te voegen.

Vindt u de Son-X Octavia de beste innovatie van 2011: sms LINK PLEISUREWORLD C naar 1008

4. Fantallica pole position
fantallica pole position bestaat uit gepoedercoate metalen palen met een satelliet aan de bovenkant, waarmee interactieve spellen gespeeld kunnen worden. Het product combineert interactief spelen met “gewoon” buiten spelen. Er zijn diverse spellen geprogrammeerd o.a. actiespellen en geluidsspellen. Eventueel kunnen later geheugenspellen geprogrammeerd worden.

De spellen worden gespeeld door de oplichtende palen aan te tikken. Doordat competitie mogelijk is en prestaties verbeterd kunnen worden is dit product leuk voor jong en oud en ook voor kinderen met een beperking. Door de hoogte van de palen kan iemand in een rolstoel gemakkelijk mee doen. Daarnaast prikkelen de kleuren en geluiden zowel kinderen met als kinderen zonder beperking. fantallica pole position is; leverbaar in 5 kleuren, robuust, vandalismebestendig, het neemt weinig ruimte in en er is geen speciale ondergrond nodig. Nieuwe spellen en geluidssignalen kunnen geïnstalleerd worden. Hierdoor is er steeds weer een nieuwe uitdaging!

Vindt u de fantallica pole position de beste innovatie van 2011: sms LINK PLEISUREWORLD D naar 1008

5. Kosten- en energiebesparende revolutie recreatiewoningen
Wilrec biedt een revolutionaire uitbreiding op de bestaande ECOgreenBOX (geavanceerde woning- en energiebeheessystemen; domotica en energiebesparing ineen); de speciale PWM-ECOmodule. Deze module zorgt naast automatische besturing van de CV-ketels ook voor aansturing van de elektrische, gevel- en gaskachels. Hierdoor is de ECOgreenBOX het eerste complete systeem dat de mogelijkheid biedt tot het modulerend functioneren van genoemde mechanische kachels (comfort en energiebesparing) waarbij ze eveneens via de kamerthermostaat bediend kunnen worden (gebruiksgemak).

Dit systeem gaat ook energieverspilling op bijvoorbeeld verwarming en airconditioning tegen door het leefgedrag van de bewoner(s) nauwkeurig te analyseren middels meerdere slimme sensoren in de recreatiewoning/caravan/chalet. Daarnaast geeft het systeem via een sterk draadloos netwerk of een internetnetwerk automatisch brand-, CO-, inbraak- en vorstmeldingen door naar een PC of mobiele telefoon. Hiermee kan men op afstand de thermostaat uitlezen en bedienen, elektragroepen schakelen, inbraaksignalering in- en uitschakelen en het recreatieverblijf in de (on)bewoonde modes zetten.

Vindt u de PWM-ECOmodule de beste innovatie van 2011: sms LINK PLEISUREWORLD E naar 1008

6. Graustabiel
Graustabiel: een verharding voor fietspaden, wandelpaden en zandwegen met een natuurlijke uitstraling.
Graustabiel is een gepatenteerde zandwegverharding met als basis een dolomietgesteente en grauwacke, welke wordt gemengd met componenten die een sterk hydraulische werking hebben. Na het aanbrengen ontstaat een wegdek met de uitstraling van een zandweg. De, met Graustabiel, afgewerkte onverharde weg is door alle soorten voertuigen goed te berijden zonder het hinderlijke “stuiven” van de traditionele zandweg en heeft een natuurlijke uitstraling.

Toepassingen:
Graustabiel verhardingen worden o.a. toegepast op:

Zandwegen
Erfverhardingen
Parkeerplaatsen
Fiets- en wandelpaden
Het mengsel wordt aangebracht in laagdiktes variërend van 0,05 tot 0,12 meter en blijft na verwerking de hydraulische eigenschappen behouden.

Besluit bovenkwaliteit:
Graustabiel is 100% herbruikbaar en voldoet aan het Besluit bodemkwaliteit. De verhardingen vergen weinig onderhoud. Eventuele schades kunnen worden gerepareerd door middel van frezen en herprofilering onder toevoeging van gedeelte nieuw product.

Vindt u Graustabiel de beste innovatie van 2011: sms LINK PLEISUREWORLD F naar 1008

7. Bsol Sequentieel verlichting
De werking van deze verlichtingspalen is gebaseerd op het ecologische principe dat enkel led licht geeft wanneer er iemand nadert of aanwezig is. Op deze manier draagt men bij aan een beter leefmilieu door lichtpollutie tegen te gaan. Tevens levert de keuze voor dit systeem een enorme energie besparing op. Deze palen worden geïnstalleerd volgens een sequentieel volgsysteem.
Een geïntrigeerd systeem detecteert voetgangers en/of fietsers op een cluster van het voortbewegen in hun richting, dit soort verlichting werkt volledig zonder bedrading/bekabeling, en krijgt zijn energie door middel van ingebouwde zonnepanelen met accu pact. Elk systeem verzorgd zich zelf door middel van zonne-energie.

Toegevoegde waarde:

Duurzaam
Geen graafwerkzaamheden
Geen elektra aansluiting

Vindt u de Bsol Sequentieel verlichting de beste innovatie van 2011: sms LINK PLEISUREWORLD G naar 1008

8. Interactieve tractor
Dit jaar brengt Aqua Drolics weer een fantastisch product op de markt; de interactieve tractor! Dit product is zeer aantrekkelijk voor de kleinste kinderen. De tractor is onderdeel van de ‘boerderijlijn’; een badje met allerlei boerderijdieren zoals; een koe, kip, varken, paard een schaap.

Deze tractor is uitgevoerd met een dashboard met stuur, heeft vier drukknoppen voor spuiteffecten en twee hendels voor de te bedienen watereffecten. Kortom: een speelobject uitermate geschikt voor peuterspeelbaden!

Vindt u de interactieve tractor de beste innovatie van 2011: sms LINK PLEISUREWORLD H naar 1008

9. Heblad betonnen picknicksets met speciale rolstoel/ scoot-mobiel
Als je gaat wandelen is een picknickset een aangename rustplaats. Heb je een beper- king of wandel je met kinderen in een buggy, dan is het jammer als zij geen plekje vinden aan tafel. In onze maatschappij is steeds meer aandacht voor toeganke-lijkheid. Vandaar dat Heblad hierop inhaakt en de picknickset Deluxe aanbiedt met speciale ‘open plaatsen’.

De Picknickset
Deluxe van Heblad is gemaakt van beton en bamboe, in vele uitvoeringen leverbaar. Vooral veel geplaatst in de openbare ruimte door gemeenten en recreatieon- dernemers. Dit najaar is een nieuw model ontwikkeld waarbij aan de picknicktafel ruimte isvoor een rolstoel, scootmobiel of buggy. Het tafelblad van deze pick- nickset is verhoogd waardoor de rolstoel gebruiker als tafelgenoot de perfecte tafelhoogte ervaart. Om de toegankelijk- heid voor mensen met een beperking nog beter te maken, kunnen ook grondplaten van beton worden toegevoegd wat de aanrijroute verbetert.

Vindt u de interactieve tractor de beste innovatie van 2011: sms LINK PLEISUREWORLD i naar 1008

10. Opblaasbare tent, waar geen stroom voor nodig is
De verpakking is een rugzak, het eindresultaat een (promotie) tent van 4 x 4 meter of 5 x 5 meter!
Met gepaste trots presenteren wij onze nieuwe aanwinst in het assortiment: eenvoudig op te zetten tenten, te weten opblaasbare tent zonder motor. Te verkrijgen in afmeting 4 x 4 meter en 5 x 5 meter. Men heeft geen stroom nodig om te tent op te blazen De tent wordt 1 x met lucht opgeblazen, dmv de hand- of accu pomp en hoeft daarna niet meer te worden bijgeblazen.

Verder wordt stabiliteit gegarandeerd tot windkracht 8, mits goed vastgezet uiteraard. De levereenheid is: Tent, 4 zijwanden, 4 zandzakken en handpomp. Het geheel wordt geleverd in een rugzak, waardoor het eenvoudig is mee te nemen. Uiteraard kunnen deze tenten ook weer worden bedrukt, waardoor een ideale reclame drager ontstaat.

Vindt u de opblaasbare tent, waar geen stroom voor nodig is de beste innovatie van 2011: sms LINK PLEISUREWORLD J naar 1008

11. Pak je voordeel met Todaysplace
Smartphones zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Gebruikers merken dat ze hun smartphone en apps intensiever zijn gaan gebruiken. Social media, lokaal en mobiel groeien steeds meer naar elkaar toe. Het jaar 2012 wordt het jaar van SO-LO-MO (sociaal, lokaal en mobiel). Daar speelt Todaysplace handig op in. De app, die een dezer dagen wordt vrij gegeven, is erg handig voor onderweg. To- daysplace helpt je bij het vinden van lokale winkels, restaurants, attracties en andere leuke locaties met hun aanbiedingen. Deze locaties en aanbiedingen kun je weer delen via je eigen sociale netwerk.
Voor ondernemers is deze app aantrek- kelijk. De app wordt in samenwerking met o.a.de Koninklijke BDU Uitgevers zowel redactioneel als in advertenties en via sociale media onder de aandacht gebracht. Dus extra publici- teit voor de deelnemers. Om te begin- nen kunnen ondernemers zich gratis aanmelden voor het plaatsen van hun profiel. Daarnaast kunnen ze een abonnement afsluiten voor het publiceren van aanbiedingen van de week en deze af- stemmen met hun advertenties in de krant. Ondernemers kunnen zich nu aanmelden zodat ze bij de lancering vermeld staan in de app. Om als eerste op de hoogte te worden gebracht van de app kun je je in- schrijven via de website. Bekijk de volgende links of scan de QR code.

Vindt u de Todaysplace de beste innovatie van 2011: sms LINK PLEISUREWORLD K naar 1008

12. Drebally hét luchtige balspel
Een geheel nieuw spel dat de overvloed aan digitale spellen even doet vergeten! Door middel van een uniek luchtsysteem kan er behendig met de gekleurde ballen worden gespeeld. Het spel is geschikt voor jong en oud en het niveau kan zelf bepaald worden met de bijgeleverde spelkaarten. Speel individueel of met meerdere kinderen tegelijk. Speel mét of tegen elkaar. De Drebally zorgt er voor dat je je blijft vermaken. Uitleg is niet nodig: iedereen kan er direct mee spelen! Kortom een echte aanrader waar je geen genoeg van krijgt!

Breed inzetbaar
De Drebally is op veel plaatsen inzetbaar. Als gezelschapsspel, met of zonder wedstrijdelementen of als individuele bezigheid.
Toepassingen zijn er in de horeca, dagrecreatie- park, (binnen)speeltuin, buitenschoolse opvang, camping, hotel, groepsaccommodaties, verhuur- bedrijven, feesten en partijen, wachtkamers bij artsen en ziekenhuizen, enzovoort. Door het eenvoudige gebruik en de directe reactie op de bediening is de Drebally uitermate geschikt om in te zetten in dagbesteding. Cliënten worden zowel lichamelijk als mentaal uitgedaagd. De Drebally kan ingezet worden in bv. snoezelruimtes waar deelnemers alleen of met begeleiding kunnen genieten van rondzwevende gekleurde ballen.In de ouderenzorg kan men samen een spel spelen en weer even kind zijn. Spelkaarten in verschillende spelniveaus worden bijgeleverd. Een scoreformulier kunt u, met bij- voorbeeld uw eigen logo, creatief opmaken. Na aankoop ontvangt u automatisch informatie over updates.

Vindt u de Drebally de beste innovatie van 2011: sms LINK PLEISUREWORLD L naar 1008

 

U kunt alle noviteiten ook terugvinden in het beursmagazine van de Recreatievakbeurs Hardenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *