Beleving in beeld met een 360 graden film

Een foto waarmee je 360 graden kunt rondkijken, wordt al regelmatig door recreatiebedrijven ingezet om een voorproefje van het aanbod te laten zien. Met de yellowBird 360 graden video is daar nu een bewegingsdimensie aan toegevoegd.

De gele camera (links) zorgt voor de 360 graden opnames

Er wordt gebruik gemaakt van een camera met 6 lensen, waardoor de hele omgeving in beeld komt. De kijker van het filmpje bepaalt zelf waar hij heen kijkt en raakt daarmee actief bij het verhaal betrokken.

Toeristische promotie
De filmpjes kunnen worden ingezet op diverse platformen. Zo heeft yellowBird voor Tourist Board Brasil een film gemaakt waarmee je via een brilletje wordt meegenomen op een tour door Brazilië. Dit platform is uitstekend geschikt voor beurzen. Maar ook voor websites en mobiele applicaties worden 360 graden films gemaakt.

Gezien het wereldwijde klantenbestand en de het grote pakket aan diensten dat yellowBird als videoproductiebedrijf en softwareontwikkelaar aanbiedt, variëren de grootte en complexiteit van opdrachten sterk. yellowBird kan worden ingeschakeld voor relatief eenvoudige festivalregistraties tot volledig geregisseerde interactieve online reclamecampagnes met hot spots. Deze hot spots maken objecten in de film klikbaar, zodat je door verschillende films kan navigeren of meer informatie over een object kan zien.

Probeer in onderstaand demofilmpje zelf uit hoe het 360 graden systeem werkt voor de kijker:

Neem zeker even een kijkje op de website van yellowbird voor nog meer voorbeelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *