Ronde van Vlaanderen krijgt een toeristisch bezoekerscentrum

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois investeert 90.000 euro in het Centrum Ronde van Vlaanderen, gelegen op de markt in Oudenaarde, voor de uitbouw en vernieuwing van zijn toeristische infrastructuur. Met de subsidie wil minister Bourgeois projecten ondersteunen die de toeristische ontwikkeling en promotie van de Ronde van Vlaanderen bevorderen.

Minister Bourgeois: “Het bezoekers- en belevingscentrum moet een hefboom worden voor de toeristische ontwikkeling van de Vlaamse Ardennen. De Ronde van Vlaanderen is het hoogtepunt van het Vlaamse wielervoorjaar, en dat weerspiegelt zich in een wielertraditie die nergens zo leeft als in Vlaanderen. Toeristen uit binnen- en buitenland willen die traditie proeven. ”

De subsidie zal aangewend worden voor het ombouwen van de inkomhal van het Centrum tot een toeristische bezoekershal, het opzetten van de tentoonstelling “Verleden en toekomst van de kermiskoers”, die loopt tot het eind van het jaar, en het invullen van de achterzaal tot projectie – en retroruimte.

Door een kwalitatief aanbod van informatie en toeristische infrastructuur kan het Centrum Ronde van Vlaanderen een toeristisch uithangbord betekenen voor de streek. De Ronde en de wielersport in het algemeen zorgt bovendien voor een belangrijke economische return. De Ronde trekt jaarlijks zo’n 700.000 toeschouwers, waarvan 7 % blijft overnachten. De laatste drie jaar is het aantal gastenkamers in de regio verdubbeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *