Social travel als alternatief voor de hotelkamer

In de hotel- en reiswereld wordt een persoonlijke aanpak steeds meer op prijs gesteld. Enkele creatieve en ondernemende geesten uit Berlijn hebben de ideale combinatie gevonden door via het internet particuliere appartementen aan te bieden. Zij spelen handig in op de social travel trend. Social travel is de nieuwe vorm van reizen. Het  is een opkomende trend in Europa en is serieus alternatief naast het traditionele reizen.

Wimdu
Het thuisgevoel op vakantie

In plaats van een in one-size-fits-all hotelkamer te boeken, overnacht de social traveler bij een particulier die zijn appartement verhuurt voor korte verblijven. De reiziger van de 21ste eeuw boekt nu vanachter zijn laptop, tablet of mobiele telefoon zijn appartement of een bed and breakfast accommodatie, dat aangeboden wordt door een particulier. De locaties van de accommodaties kunnen praktisch gezien overal te vinden zijn, mits ze op de desbetreffende bookingsite aangemeld staan.

Appartementen uit Nederland als unique selling point
Wimdu speelt hier op het social travel gebeuren in, door de vraag en aanbod van particuliere appartementeigenaren en reizigers samen te brengen. Sinds juni 2011 is Wimdu daarom actief op de Nederlandse markt. Met een Nederlandstalige website kan de huizenbezitter ook zijn accommodatie als appartement, kamer of B&B registreren en aanbieden aan de social traveler. Hierdoor kunnen niet alleen Nederlanders via Wimdu wereldwijd een appartement boeken,  maar kunnen reizigers uit het buitenland in Nederland ook een leuke overnachtingsplek via Wimdu vinden.

De appartementen en bed and breakfast accommodaties in de steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht zijn erg intrek bij de internationale social traveler. Zeker als het gaat om unieke en luxe accommodaties die je bijvoorbeeld vaak vindt in het stadscentrum. Appartementen die vlakbij grachten, herenhuizen, musea en het uitgaansleven gesitueerd zijn krijgen internationaal gezien veel belangstelling.

Lijkt het je wat om op een bijzondere manier te overnachten, nieuwe mensen te leren kennen of wil je gewoon simpelweg wat geld te verdienen door je leegstaande kamer of appartement aan te bieden?

Bron, en meer informatie: www.wimdu.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *