Staatsbosbeheer zoekt ondernemer voor het Diemerbos

Staatsbosbeheer zoekt een ondernemer die in het Diemerbos een aantrekkelijke horecavoorziening kan realiseren voor de wijde omgeving. Deze unieke locatie ligt aan de randen van Diemen en Amsterdam-Zuidoost en leent zich uitstekend voor de ontwikkeling van een onderscheidende horeca- en leisurevoorziening. De werving is uitbesteed aan Recreatie Noord-Holland.

De groene omgeving dichtbij de stad Amsterdam biedt mogelijkheden voor een permanente restaurant- en recreatiefunctie waar mensen uit de wijde omgeving elkaar ontmoeten en kunnen ontspannen. Deze functie is gewenst bij de hoofdentree van het bos, aan de Muiderstraatweg in Diemen.

Eisen
De te realiseren horecavoorziening moet passen in het groene landschap en voor extra attractiewaarde zorgen. Staatsbosbeheer heeft daarbij de volgende eisen geformuleerd:
• De voorziening voorziet in de dagrecreatieve behoeften van de huidige
bezoekers van het Diemerbos.
• De functies en activiteiten passen bij het karakter en het gebruik van het Diemerbos.
• De voorziening is openbaar toegankelijk.
• De openheid van het Diemerbos mag niet worden aangetast.
• Staatsbosbeheer mag informatiemateriaal tentoonstellen.

Bezichtiging
U kunt de locatie bezichtigen tijdens de open dag op woensdag 14 december 2011. Wilt u zich hiervoor aanmelden of heeft u vragen, neem dan contact op met Mark Schoots via mschoots@recreatienoordholland.nl of T 023-5202818.

Kijk voor de complete informatie op: www.staatsbosbeheer.nl

Eén reactie

  1. Hooggeacht Staatsbosbeheer,
    Ik hoef U niet uit te leggen dat het voor een horecavoorziening nuttig is om aan te sluiten bij een lokaal herkenningspunt. In het wapen van de gemeente Diemen staan drie eendjes.
    Een restaurant voor gevogelte van kippengrill tot Pekingeend of Canard a l’orange zal kenners en liefhebbers uit de wijde omgeving aantrekken. Eend wordt buiten Nederland veel gegeten, vooral in Duitsland. Een wervend persbericht in de Duitse media brengt veel teweeg.
    Ook voor de gans, veel gegeten in Scandinavië, zal het een trekpleister worden.
    Inrichten als een herberg met veel hout en foto’s van zwermen vogels en zwemmende vogels.
    Oplaadpalen voor de elektrische fietsen.
    In afwachting van Uw overdonderende voorstel teken ik, hoogachtend, Jan Haije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *