Evoluon twee maanden open voor publiek

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om Evoluon in Eindhoven een nieuw leven in te blazen als museum, maar in de maanden juli in augustus 2012 slaan Discovery Center Continium te Kerkrade en Philips wel de handen ineen voor een zomertentoonstelling met het thema Brein. Het Continium geeft hiermee invulling aan één van de activiteiten die Philips ontplooit in het Evoluon, hét boegbeeld van techniek en innovatie in de Brainport regio.

Evoluon Eindhoven

‘Get Smart!’ in Brainport
In Discovery Center Continium loopt momenteel de tentoonstelling ‘Get Smart! Entertain your Brain’, waarin bezoekers zelf de mogelijkheden van het eigen brein onderzoeken. Deze expositie vormt een opmaat naar Project Brain. Tijdens dit project staan gedurende 2012 de hersenen centraal en zijn er talloze activiteiten rondom het thema brein, die het Continium samen met een groot aantal partners uit de regio Brainport organiseert. In de zomer van 2012 brengt het Continium alle ontwikkelde activiteiten, zoals tentoonstellingen, workshops, demonstraties en lezingen samen in het Evoluon en creëert zo een 3000 m² grote doe- en ontdekbeleving rondom het menselijk brein. Inwoners uit de gehele regio Brainport ontdekken tijdens de zomertentoonstelling dat hun brein tot veel meer in staat is, dan zij nu denken en wat ze voor hun brein kunnen doen om het in optimale conditie te brengen.

Start van jaarlijks fenomeen
Eigenaar van het Evoluon Philips en Discovery Center Continium zijn voornemens van de zomertentoonstellingen in het Evoluon een jaarlijks terugkerend fenomeen te maken. Het Continium werkt bij de invulling van het verdere concept samen met science centra Nemo in Amsterdam en Technopolis in Mechelen, België. Deze partners staan ook positief tegenover het idee van interactieve zomertentoonstellingen in Eindhoven. De ervaringen uit de zomertentoonstelling 2012 bepalen mede het definitieve concept voor de zomertentoonstellingen in het Evoluon.

Continium en Brainport
Discovery Center Continium (voorheen Industrion) ontwikkelt zich sinds 2004 als publieksinstelling en intermediair tussen wetenschap en industrie enerzijds en de samenleving anderzijds. Het Continium laat haar bezoekers ervaren en beleven wat wetenschap en techniek, vanuit het industrieel verleden, voor het dagelijks leven en de toekomst betekenen en inspireert hen bij te dragen aan een duurzame toekomst. Het Continium maakt in haar strategisch plan de uitdrukkelijke keuze haar kennis en activiteiten mede in dienst te stellen van de verdere ontwikkeling van de regio Brainport. Dit doet zij onder andere door het initiëren van projecten, zoals Project Brain 2012, waarin het Continium samenwerkt met partners uit de gehele regio. De lijst met partners van Project Brain uit Brainport groeit nog dagelijks. Half december is er een perspresentatie van Project Brain, waarin ook alle partners en de activiteiten in het Evoluon benoemd worden.

meer informatie: www.evoluon.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *