Kerncijfers gastvrijheidseconomie voor de Kamer

De sector recreatie en toerisme valt niet direct onder de topsectoren die door het kabinet is aangewezen als ontwikkelsector. Om bij de kamerleden het belang van de sector in beeld te krijgen werd op 26 oktober de nieuwe folder ‘Kerncijfers Gastvrijheidseconomie 2011’ aangeboden aan de leden van de vaste Kamercommissie Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I).

Gastvrijheidseconomie
Theo Ruijs, voorzitter Gastvrij Nederland: “Deze folder is een gezamenlijke productie van Gastvrij Nederland en het NBTC en we zijn trots op het resultaat. Een kernachtige weergave van de gastvrijheidseconomie, waarbij wordt ingegaan op het inkomend, binnenlands en uitgaand toerisme. Bovendien worden alle fasen van het vakantie- en vrijetijdsproces van de consument belicht. Van inspiratie en oriëntatie, naar boeken, vervoer en verblijf en ook activiteiten en waardering. Kortom, een overall kernachtig overzicht van de gastvrijheidseconomie.”

Economisch belang
Jos Vranken, algemeen directeur NBTC: “Toerisme en recreatie vormen een belangrijke sector voor de Nederlandse economie: in 2010 zorgde de sector voor ruim 35 miljard euro aan bestedingen door binnen- en buitenlandse bezoekers. Deze euro’s werden besteed bij zo’n 50.000 bedrijven die in totaal met ruim 400.000 banen zorgen voor zo’n 4% van de werkgelegenheid. Op de vooravond van het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer wilden we nogmaals het economisch belang van deze sector benadrukken. Investeren in de toeristische en zakelijke promotie van Nederland is nadrukkelijk een investering in de Nederlandse economie.”

Meer informatie: www.nbtc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *