Emmeloord ontwikkelt bedrijventerrein voor groen en leisure

Tuinvallei Emmeloord wordt ontwikkeld als een bedrijventerrein voor ‘groenshopping’ Nederland. Gemeente Noordoostpolder ontwikkelt pal aan de A6 een 24 ha groot terrein voor grootschalige bedrijven op het terrein van tuinen, buitenleven, leisure en recreatie. Geplande realisatie: 2012.

De Tuinvallei krijgt een ander karakter dan de huidige bedrijventerreinen. Het wordt een thematisch ingericht bedrijventerrein gericht op het buitenleven, vrije tijdsbesteding en recreatie. De aankleding van het gebied sluit aan op deze thema’s. Een subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) moet helpen om het gewenste kwaliteitsniveau van de Tuinvallei te bereiken.

De Tuinvallei krijgt veel voorzieningen die een langer verblijf aantrekkelijk maken: zo biedt het concept ruimte voor horeca op het terrein. De openbare ruimte wordt ingericht op een manier die uitnodigt niet meteen na de boodschappen het terrein te verlaten. Straatmeubilair, infrastructuur en openbaar groen worden afgestemd op het karakter van de Tuinvallei. Realisatie van de Tuinvallei verloopt in drie fasen. De aanvraag geldt voor de eerste fase van de Tuinvallei. Het gaat om een gebied van 11,3 hectare dat wordt ingericht.

Heeft u interesse in een kavel op bedrijventerrein Tuinvallei Emmeloord? Neem dan contact op met team economische zaken, telefonisch via (0527) 633 377 of per e-mail ondernemen@noordoostpolder.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *