Bungalow in herfstvakantie populairder en goedkoper dan in 2010

De herfstvakantie is in aantocht en zoals ieder jaar voor veel Nederlanders een periode bij uitstek voor een korte vakantie. Uit cijfers van diverse populaire zonaanbieders bleek al dat er in augustus een run was op vliegtickets naar zonbestemmingen. Bungalows.nl constateert tevens dat er 24% meer reserveringen voor de herfstvakantie in eigen land zijn gemaakt dan in 2010.

De bungalowsite baseert zich op duizenden boekingen. “Het type bungalowpark en de prijs spelen daarin een belangrijke rol”, zegt woordvoerder Ed Trentelman. “De gemiddelde prijs voor een bungalowverblijf ligt ca. 2% lager dan in 2010. Veel reserveringen worden echter gemaakt bij bungalowparken die percentueel een nog lagere prijs hebben, dit verschil kan oplopen tot wel meer dan 50% korting.”

Na de natte zomer kiest Nederlander park met overdekte faciliteiten
“Naast een lagere prijs kiest de Nederlander voor bungalowparken met veel overdekte voorzieningen op of nabij het park. Zoals bijvoorbeeld een subtropisch zwemparadijs, een indoor speelpaleis, wellness center of plaza. Met de natte zomer nog in het achterhoofd, weet men zich bij slecht weer in ieder geval verzekerd van voldoende overdekte mogelijkheden”, aldus Trentelman.

Over BungalowS.nl
BungalowS.nl is een initiatief van Weekendjeweg.nl en onderdeel van Bookit, marktleider in Nederland op het gebied van korte tussendoor vakanties in zowel hotels als bungalowparken. In 2010 werden 370.000 boekingen gemaakt bij Bookit met een totaalomzet van ruim 60 miljoen euro. In een jaar tijd boekten bijna 1 miljoen gasten via een van de sites een korte vakantie.

Weekendjeweg.nl is de bekendste site van Bookit, gevolgd door BungalowS.nl, Nachtjeweg.nl, Hotelletje.nl, BungalowTrips.nl, Weekendjeweg.be, Kampeerplaats.nl, Kerstmarkten.nl en Weekend4u.nl. Vanaf 1994 is Bookit gespecialiseerd in het verzorgen van reserveringen voor hotels en bungalowparken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *