Internetpolls geven inzicht in wensen van kampeerder

Een poll op een website is een mooie manier om te kijken wat er leeft onder uw bezoekers. Het geeft niet alleen een indruk van trends, maar kan ook helpen om uw product of website te verbeteren. Bovendien creëert u met opiniepeilingen interactie met uw bezoeker.

ACSI houdt online enquêtes onder kampeerders met eigen kampeermiddelen. Uit de tientallen polls komen vaak verrassende resultaten naar voren. Hieronder enkele voorbeelden*.

Draadloos internet
Op de vraag ‘Kunt u nog zonder draadloos internet op de camping?’ geeft bijna de helft van de kampeerders aan dat zij gratis Wi-Fi op de hele camping verwachten. Iets meer dan 20% verwacht in ieder geval gratis Wi-Fi bij de receptie. Ruim 20% kan zonder en 13% is bereid te betalen voor draadloos internet op de camping. (Poll in 6 talen op Campingcard.com, 5618 respondenten)

Prijs/kwaliteit
ACSI vroeg kampeerders: ‘Wat vindt u belangrijk bij de keuze voor een camping?’ De prijs/kwaliteit blijkt doorslaggevend te zijn. Ruim 38% van de respondenten kiest voor deze optie. Op de tweede plaats staat voorzieningen (ruim 19%), direct gevolgd door ligging (19%). Daarna volgen omgeving (15%) en beoordeling (8%). (Poll in 8 talen op Eurocampings.eu, 8397 respondenten)

Fijnste kampeermiddel
De caravan is het fijnste kampeermiddel volgens 35% van de kampeerders. De tent staat op de tweede plaats met 29%. De kampeerauto (20%) en stacaravan (9%) volgen daarna. De vouwwagen is over het algemeen het minst geliefd (7%). (Poll in 8 talen op Eurocampings.eu, 7905 respondenten)

Aantal campings
Op de vraag ‘Bezoekt u meerdere campings tijdens uw vakantie?’ gaf 61% van de respondenten aan rond te trekken. Zij blijven dus niet op één camping staan. Bijna een kwart van de kampeerders blijven het liefst wel op één plek. De overige respondenten laten het afhangen van het weer. (Poll in 8 talen op Eurocampings.eu, 7699 respondenten)

 

*Genoemde resultaten geven algemene trends onder websitebezoekers op Eurocampings.eu weer
Bron: ACSI. Website: www.eurocampings.eu http://www.acsi-media.com/nl/acsi-handelsblad/l1-n2276/ )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *