Provincie Limburg steunt studie attractiepark Nature Wonder World

Stadsregio Parkstad Limburg ontwikkelt zich steeds meer tot een centrum van toerisme. De Provincie Limburg steunt daarom een haalbaarheidsstudie voor het zogeheten Nature Wonder World. Dat is een beoogd attractiepark in een voormalige groeve te Brunssum waarin zeven wereld natuurwonderen zijn te bezichtigen.

“Nature Wonder World kan een enorme stimulans zijn voor de verdere ontwikkeling van Parkstad op toeristisch gebied,” zegt gedeputeerde Patrick van der Broeck. “Maar het mes snijdt hier aan meer kanten. De voormalige zand- en grindgroeve in Brunssum wordt nuttig hergebruikt én het park creeërt straks veel nieuwe banen. Door de verwachte aantallen bezoekers is de aanleg van de geplande ringweg in Parkstad dan ook hard nodig.”

De natuurwonderen, die straks in Brunssum worden nagebootst, zijn: The Grand Canyon in de Verenigde Staten, het koraalrif Great Barrier Reaf in Australië, de Mexicaanse vulkaan Paricutin, de Victoriawatervallen in Zimbabwe, de Mount Everest in het Himalayagerbergte, de haven van Rio de Janeiro in Brazilië en het noorderlicht op de Noordpool.

 

Medio vorig jaar al heeft de gemeente Brunssum met steun van Parkstad Limburg besloten samen met initiatiefnemer ADDVentures een ontwikkelings- en haalbaarheidsstudie te maken voor het grootschalige pretpark waar jaarlijks miljoenen bezoekers uit de hele wereld worden verwacht. ADDVentures heeft hiervoor een consortium gevormd met de bedrijven Cofely GDF Suez, VolkerWessels/Bouwbedrijven Jongen en Grontmij. De studie kost € 900.000,-. Parkstad Limburg en de Provincie Limburg betalen hiervan samen de helft.

Parkstad Limburg telt al veel toeristische trekpleisters zoals PinkPop, SnowWorld, Gaiapark, Mondo Verde, de stoomtrein, de woonboulevard, de golfbaan, het Thermenmuseum en het Discovery Center Continium.

Bron: persbericht provincie Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *