Ondernemers plattelandsrecreatie bijgespijkerd over streekpromotie

Regionale samenwerkingsverbanden van ondernemers kunnen veel aan elkaar hebben. Ze werken allemaal aan de promotie en vermarkting van hun eigen streek en van streekeigen producten en diensten. Zij staan voor dezelfde uitdagingen en vragen. Daarom nodigt de Taskforce Multifunctionele Landbouw bestuurders van deze samenwerkingsverbanden uit voor een netwerkbijeenkomst. Die vindt plaats op 31 oktober in Wageningen. Op de bijeenkomst is er gelegenheid om naar enkele best practices te kijken, en gezamenlijk actuele vragen te bespreken.

Agrarische sector geeft kleur aan de streek (Egmond)

Tijdens een borrel en diner met aansluitend workshops, kunnen bestuurders elkaar aan goede ideeën en nieuwe inzichten helpen. De vier workshops gaan over de volgende onderwerpen:

  • Uitwisseling van succesvolle projecten en werkwijzen, met het oog op de ontwikkeling van het eigen samenwerkingsverband.Bijvoorbeeld:  Hoe start u zonder subsidie nieuwe projecten op, hoe houdt u uw leden betrokken, hoe kunnen ondernemers meer met elkaar samenwerken?  Wat zijn goede manieren om de streek op de kaart te zetten waar veel ondernemers aan mee kunnen doen? Zijn er draaiboeken voor geslaagde evenementen beschikbaar?
  • Marketing van streekproducten: hoe doen we dit goed of kan het beter? Hoe kunnen we samenwerken met supermarkten, en hoe koppeling van streekproducten met de recreant maken? hoe krijgen we de boerderijwinkels op een hoger niveau, hoe doen andere regio’s dit?
  • Promotie van het gebied: hoe verder met minder of geen subsidie? Hoe kan de samenwerking met een VVV of RBT er uit zien?  Kunnen we onze eigen website houden? Zijn er goede voorbeelden om de promotie aan de VVV uit te besteden? Moeten we nog brochures maken of kan alles digitaal?
  • Zicht op de klanten: hoe staat de streek op de kaart van Gastvrij Nederland? Hoe ontwikkelt de markt zich? Welke recreanten komen bij ons, welke wensen hebben die en hoe kunnen we ons aanbod hierop aanpassen?

Besturen zijn van harte welkom om hun eigen geslaagde marketingacties en projecten, of een prachtige voorbeeldbedrijf te laten zien. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 31 oktober in Hotel de Wageningse berg in Wageningen van 16.00 tot 21.00 uur. Aan de bijeenkomst zijn kosten geen verbonden.

Meer informatie: www.multifunctionelelandbouw.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *