Méér wintersportactiviteiten in Nederland dan in de Alpen

De Nederlands Ski Vereniging viert de start van het wintersportseizoen in Nederland. De gehele maand oktober zijn er meer dan 60 aantrekkelijke wintersportactiviteiten georganiseerd die de aftrap van het seizoen in Nederland symboliseren.

Open dagen, proeflessen, demonstraties, diverse cursussen en materiaaltests; wintersport liefhebbers kunnen in de maand oktober hun hart ophalen bij de vele wintersportlocaties die Nederland rijk is. Nederland leent zich uitstekend voor een dagje wintersport in één van de indoor rol- of -sneeuwbanen. Liever naar een outdoor baan? Die zijn er ook, net zoals outdoor activiteiten van verschillende verenigingen.

Een goede voorbereiding op de wintersport begint thuis. Nog steeds gaan veel Nederlanders ongeoefend op wintersport. Dat is jammer, want je kunt veel doen om je optimaal voor te bereiden en daar meer te genieten. Verenigingen verspreid over het gehele land bieden trainingen aan onder professionele begeleiding. Neem eens een les om je techniek bij te schaven of ga vrij skiën of snowboarden. Wintersport begint tenslotte in Nederland.

Andere eye-catchers in het oktober programma:
– 13 en 14 oktober: LG Snowboard FIS World Cup PSL: SnowWorld Landgraaf.
– 29 en 30 oktober: het evenement rondom de ingang van de wintertijd vormt de finale van de wintersport kick-off.

Ongeveer 70 ski- en snowboard teams doen in SnowWorld Landgraaf een poging om symbolisch de afstand tussen Landgraaf en Sochi af te leggen. Sochi is de plek waar in 2014 de Olympische en Paralympische Spelen worden gehouden. Het doel van deze recordpoging is om geld in te zamelen voor de Johan Cruijff Foundation, die zich o.a. inzet voor de toekomstige Paralympische (winter)sporters.

Campagnebeeld

Voor informatie over alle activiteiten: www.wintersport.nl/kalender

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *