MediaDrome; nieuwe media attractie in Hilversum

De gemeente Hilversum, TCN Mediapark en Stichting TV Toys tekenden op vrijdag 26 augustus een intentieverklaring voor de vestiging van de MediaDrome op het Mediapark van Hilversum. De gemeente zou graag zien dat TV Toys zich in Hilversum vestigt en voor TV Toys is Hilversum een logische keus.

Met de MediaDrome krijgt Hilversum er  een nieuwe nationale attractie bij op het gebied van media bij op het Mediapark. Naast de ruim 100.000 stuks rekwisieten en merchandising en uit de nationale en internationale tv- en filmwereld zal de MediaDrome ook onderdak gaan bieden aan bijzondere game en musical collecties.

Wandeling door je jeugd
MediaDrome zal gaan bestaan uit verschillende onderdelen. In TV Toys maak je een wandeling door de wereld van film en televisie. Via het grote dierenbos van Meneer de Uil kom je langs het kasteel van Ti-Ta tovenaar, de keuken van Saartje en de Bereboot. Je loopt op je tenen door Sesamstraat, griezelt in de onderaardse gangen van de Ninja Turtles en je komt even tot rust in Gotham City, waar Batman en Robin ervoor zorgen dat je veilig bent. Daarna ga je op spannende reddingsoperatie met de familie Tracy in The Thunderbirds. MediaDrome heeft het bewaren van dit cultureel erfgoed hoog in t vaandel staan.

Gamen is hot
In het DigiVersum spelen games de hoofdrol. Van vele films en TV series zijn er games op de markt. Het is eigenlijk een klein stapje van het verleden naar het heden als het om games gaat, nog maar 40 jaar geleden is deze geheel nieuwe vorm van spellen spelen begonnen. Maar waar zijn de eerste spelcomputers? Hoe zagen ze er ook al weer uit en wat kon je erop spelen? Het zou geweldig zijn als je weer eens die oude gamemuziek kunt horen en zo’n spel kunt spelen. Dat kan in de MediaDrome, individueel of in groepsverband, op levensgrote schermen, met geweldig geluid en misschien zelfs met de geuren van verbrand rubber bij een racespel. Ontwikkeling en educatie komen ruim aanbod in het GameLab. Er kunnen (internationale)congressen worden georganiseerd en (inter)nationale kampioenschappen van diverse games. Bij MediaDrome zien we gamen als Topsport!

Musical niet meer weg te denken
Het MusiVersum neemt je mee naar de de wereld van de musical. Musicals zijn niet meer weg te denken in de wereld van entertainment. De lange geschiedenis, de indrukwekkende presentaties en bijzondere attributen zijn straks te bewonderen in het MediaDrome.

Opening 2013
De verwachte opening van de MediaDrome is medio 2013, tot die tijd zal er hard gewerkt worden aan het verkrijgen van startkapitaal, het omtoveren van de ruimte tot MediaDrome en het uitbreiden van de collectie. De MediaDrome wil zich vestigen in het souterrain en de daarboven gelegen studio tegenover Beeld en Geluid.

TV Toys is geen onbekende in Nederland. Deze bijzondere belevingswereld heeft 11 jaar in het Gelderse dorp Dieren honderdduizenden mensen laten genieten van een unieke presentatie. Nu is het tijd voor een stap naar uitbreiding op de juiste plek.

Un kunt de ontwikkelingen volgen op: www.tvtoys.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *