Urban camping en een park van zes verdiepingen op de Zuidas (+ toelichting architecten)

OASE heeft de prijsvraag voor de tijdelijke invulling van een strategische plek op Zuidas tussen Station Zuid, VU en VU/mc gewonnen.  OASE wordt een gestapeld park van 6 verdiepingen met vooruitstrevende openbare kunst en designexposities, shows, presentaties en vernissages. In de zomermaanden wordt het park gebruikt als urban camping en in de winter voor evenementen en congressen. OASE is een ontmoetingsplaats, voor business en bohemiens. Ontspannen en ontmoeten aan Zuidas. Een aanvulling voor een levendige Zuidas.

Twee Amsterdamse architectenbureaus, Ontwerpers Amsterdam en Another Architecture Office, hebben OASE bedacht en gaan dit samen met projectontwikkelaars en exploitanten concreet maken. Dit architectenduo werkte eerder al samen met partijen die Club 11 en het Trouwgebouw tot een succes hebben gemaakt. In het voorjaar van 2012 zal OASE worden geopend.

Met OASE  krijgt Zuidas een bijzondere icoon voor hippe Amsterdammers, voor trendy Nederland en voor internationale professionals die al veel gewend zijn op leasuregebied. Ook voor huidige bewoners in de woontorens van New Amsterdam, Symphony, Miles en Django Building op Zuidas is er 24/7 van alles te beleven, van restaurant tot club, met grote buitenterassen, internationale dj’s.

De andere deelnemers aan de prijsvraag beloven nog meer ambities voor Zuidas. Dienst Zuidas bekijkt of deze elders in Zuidas een plek kunnen vinden.

Meer informatie: www.zuidas.nl

Aanvullende informatie van Architectenbureau Ontwerpers Amsterdam:

OA+AAO bedacht een gestapeld park als een open gebouw met daarin 10 grote units voor horeca, congresruimte, winkelruimte en cinema.

OASE is dag en nacht open.
Het programma is voorzien op vier seizoenen: evenementen en congressen op de urban campingvloeren in de winter, terrassen en buitenruimte in de zomer. In de programmering worden de mogelijkheden van open vloeren en de culturele ruimtes optimaal benut. Parallel aan het kantoorgebouw The Rock ligt een bouwdeel met congres- en culinaire functies in gesloten bouwvolumes. Een tweede bouwdeel, aan de zijde van de VU-universiteit vormt een open rek van twee keer zes getrapte vloeren met 140 kampeerplaatsen in een groene omgeving. Op de vijfde verdieping een campingrestaurant met grote buitenterrassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *