Efteling advertenties rondom games scoorden prima

Een advertentie met een banner of via Google Adwords is bij de meeste recreatiebedrijven inmiddels al in de marketingmix opgenomen. De kracht van games is een nog relatief onontgonnen terrein. Begin dit jaar maakte de Efteling er gebruik van tijdens de introductie van de showattractie Raveleijn; en met succes. De doorclickratio ligt beduidend hoger dan bij reguliere banneradvertenties.

Recreatie en games
Het bedrijf Jaludo is gespecialiseerd in advertenties rondom games en heeft samen met het mediabureau van de Efteling de tiendaagse campagne rondom Raveleijn gerealiseerd. Ook Jaludo was aangenaam verrast door de hoge doorklikratio. Roy Somaroo: “We hadden tot nu toe nog weinig campagnes in de recreatie uitgevoerd. Maar de aansluiting tussen games en recreatie blijkt bijzonder succesvol te zijn. Met name de doorklikratio was bijzonder hoog.”

Floor Ad

Case Efteling
Bij de campagne van de Efteling werd gebruik gemaakt van twee verschijningsvormen op de website www.speeleiland.nl; Met kinderspelletjes werden de kinderen bereikt. Moeders ontvingen de boodschap via o.a. denkspelletjes.

  1. Een banner onderaan het spel op de website. Deze zogenaamde ‘Floor Ad’ had een doorklikratio van 4,4%.
  2. Een kort filmpje dat verscheen tijdens het laden van een nieuw spel. Deze ‘Video Preroll’ had een doorklikratio van 3,69%.
Video Preroll

De campagne was ingekocht op basis van impressies. Een hoge doorklikratio betekent dus extra rendement voor De Efteling.

Geen haast
Somaroo ziet een groot voordeel van het adverteren in games; “De mensen die online games spelen blijven relatief lang op de website. Je bent daarmee verlost van de grote haast die andere websites hebben om mensen te verleiden voordat ze de website weer hebben verlaten. Met de spellen kun je ook specifieke doelgroepen aanspreken. Zo weten we welke spellen populair zijn bij jongens en meisjes in verschillende leeftijdscategorieën.”

Jaludo doelgroepen

Over Jaludo
Jaludo is een wereldspeler op het gebied van online spelletjes. Naast het maken van spelletjes beheert het bedrijf diverse portals waar de diverse spellen worden gespeeld. In Nederland is de website www.speeleiland.nl de grootste portal met 2,5 miljoen bezoekers per maand die samen 20 miljoen spelletjes spelen.

Meer informatie: www.jaludo.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *