Huishoudens in schulden voor vakantie

BudgetcoachUtrecht staat deze maand opvallend veel mensen te woord die door een te dure vakantie nog verder in de roodstand schieten. Ook collega budgetcoaches zien deze trend aldus Sascha van den Brink van BudgetcoachUtrecht: “ Mensen zien bij thuiskomst hun banksaldo en schieten in de stress”

Recht op vakantie
Van den Brink merkt aan haar cliënten dat het geen overweging geweest is om niet met vakantie te gaan. Argumenten als: ik heb er hard voor gewerkt en ook ik heb recht op vakantie spelen hierbij de boventoon. In een onbezonnen moment wordt er voor de vakantie een lening afgesloten. Tijdens de vakantie wordt er niet op een paar centen gekeken. De kater is achteraf groot als het negatieve saldo zichtbaar wordt.

Budgetcoach kan uitkomst bieden
Het meetinstrument van het BKR: de kredietbarometer laat in de eerste helft van 2011 een forse stijging van wanbetalers zien. 7,2% van de 9,1 miljoen kredietnemers kan niet aan haar financiële verplichtingen voldoen. Het lijkt er nu op dat na de vakantie deze cijfers alleen maar zullen stijgen. Positief is dat mensen steeds beter de weg naar een budgetcoach weten te vinden. Zij snappen dat het zo niet verder kan. Zijn de schulden niet al te problematisch dan kan er vaak nog op tijd bijgestuurd worden. Gedragsverandering, inzicht en overzicht zijn hierbij de toverwoorden.

Frappant is dat het geen overweging geweest is om niet met vakantie te gaan. Argumenten als: ik heb er hard voor gewerkt en ook ik heb recht op vakantie spelen hierbij de boventoon. In een onbezonnen moment wordt er voor de vakantie een lening afgesloten. Tijdens de vakantie wordt er niet op een paar centen gekeken. De kater is achteraf groot als het negatieve saldo zichtbaar wordt.

Budgetcoach biedt uitkomst
1 op de 3 huishoudens is in financiële problemen. Zij leven op de pof en vinden dit heel normaal. Positief is dat zij steeds beter de weg naar een budgetcoach weten te vinden. Zijn de schulden niet al te problematisch dan kan er vaak nog net op tijd bijgestuurd worden. Gedragsverandering is hierbij het toverwoord. Een budgetcoach werkt preventief en geeft mensen inzicht en overzicht in hun financiën.

Bron: persbericht Budgetcoach Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *