Dansevenement voor 65 plussers vraagt aandacht voor valpreventie

Op dinsdag 23 augustus is de officiële start van de landelijke campagne valpreventie: ‘Mag ik deze dans van u?’  Natuurlijk kunnen bedrijven zich aanmelden. Juist! Hoe meer dansfeesten in Nederland hoe beter natuurlijk. De campagne is bedoeld om het aantal valincidenten bij ouderen te verminderen en de gevolgen van een val te verminderen. De organisatie is op zoek naar organisaties die in de maand oktober een lokaal dansevenement voor hun rekening willen nemen.

Valpreventie
Elk jaar komen meer 65-plussers op een Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis terecht na een val. Meer bewegen helpt valincidenten voorkomen en de gevolgen van een val te verminderen. Consument en Veiligheid en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) bundelen daarom hun krachten in de campagne ‘Mag ik deze dans van u?’ Olga Commandeur reist vanaf dinsdag door het land om 65-plussers ten dans te vragen en ze uit te nodigen voor een feest in de buurt. In oktober worden er in het hele land dansfeesten georganiseerd voor 65-plussers.Maar dat kunnen we alleen met uw hulp, want u kent de senioren in uw regio het best.

Dansevenement voor ouderen
Daarom zoekt de stichting partijen die een dansochtend, -middag of -avond voor ouderen willen organiseren. En dat hoeft u niet alleen te doen. U kunt de krachten bundelen met bijvoorbeeld de gemeente, dansscholen of andere organisaties die zich actief voor ouderen inzetten. Want ook zij worden op de hoogte gebracht van de campagne.

Voor meer informatie en ondersteuning kunt u terecht op de website:  www.magikdezedansvanu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *