Veel jongeren verkijken zich op het drankbudget tijdens hun vakantie

Uit een uitgebreid onderzoek onder ruim 400 jongeren tussen de 16 en 21 jaar is gebleken dat de daadwerkelijke uitgaven op vakantie, aan met name alcoholische dranken, twee keer zoveel bedragen als vooraf verwacht. Jongerenopinie.nl onderzocht tevens wat hiervan de mogelijke oorzaken en verdere gevolgen zijn.
Vlak voor de vakantieperiode werd aan Nederlandse jongeren gevraagd hoeveel zij verwachtten uit te gaan geven aan alcoholische dranken tijdens de vakantie. De ondervraagde mannen gaven aan gemiddeld 53 euro per dag uit te zullen gaan geven aan drank. De ondervraagde vrouwen hielden rekening met een budget van iets meer dan 37 euro per persoon per dag.

Op een populaire vakantiebestemming bleek echter dat Nederlandse jongeren aldaar per dag bijna negentig euro uitgeven aan alcoholische versnaperingen. Waarbij vooral de mannelijke vakantieganger de kroon spant met een uitgave van gemiddeld 125 euro per persoon per dag. Dit tegenover de vrouwelijke vakantieganger, die het gemiddeld bij 50 euro per dag houdt.

Op een gemiddelde vakantie van 8 dagen komt het erop neer dat jongens alleen hun drankbudget al met meer dan 575 euro overschrijden. Naast alle andere vakantiekosten zorgt dit er vaak voor dat jongeren zich in de schulden moeten steken. Navraag leert dat deze jongeren dit oplossen door rood te staan (26%) of door een beroep op de ouders te doen (60%). Andere oplossingen worden slechts summier genoemd.

Jongeren lijken bijna een jaar nodig te hebben om dit bedrag terug te betalen en opnieuw te sparen voor een volgende 8-daagse vakantie. Ondanks dit alles zegt meer dan 65% dat het hen dit allemaal waard is.

Bron: www.jongerenopinie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *