Staatsbosbeheer bezuinigt op natuurkampeerterreinen

Dit jaar zijn er vier natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer opgeheven. In 2012 komen daar nog eens zes terreinen bij. Het zijn vooral terreinen die niet rendabel zijn in de exploitatie. De ‘stichting natuurkampeerterreinen’ is ondertussen hard op zoek naar nieuwe bedrijven omdat de vraag naar natuurkamperen wel steeds verder groeit.

Niet rendabel
Afgelopen jaar zijn alle natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer beoordeeld op basis van een aantal criteria om de kwaliteit uniform te maken. Voor een aantal terreinen is vastgesteld dat ze niet voldoen aan de gestelde eisen van Staatsbosbeheer. Een belangrijke doelstelling van SBB met deze kampeerplaatsen is mensen in contact brengen met de natuur. In gunstige economische tijden was dit een doelstelling die niet perse kostendekkend behoefde te zijn. Daar wordt nu wel kritischer naar gekeken. Overigens blijven paalkampeerterreinen van SBB, voor de echte basic kampeerder, wel behouden.

De terreinen die in 2012 sluiten:
Grinspole
Schipborg
De Beukenhegge
Hooghalerzand
Altena
Tonnenberg

 

Natuurkamperen in de lift
Het aantal natuurkampeerterreinen in Nederland zit al enkele jaren stabiel rond de 140 terreinen. Marieken Nieuwdorp van de stichting: “Het aantal aanmeldingen van nieuwe terreinen stagneert dit jaar een beetje, en met het afhaken van een aantal campings van Staatsbosbeheer zitten we nu op 135 campings. De verkoop van het Groene Boekje, noodzakelijk voor toegang tot een natuurkampeerterrein,  zit nog altijd in de lift. We zaten half juni al heel ruim boven de verkoop van heel 2010.  We zijn dan ook hard op zoek naar nieuwe terreinen die voldoen aan de voorwaarden van een natuurkampeerterrein. Voor ondernemers op zoek naar deze specifieke natuurdoelgroepen heeft onze stichting veel te bieden. Het zijn deze ondernemers die we graag zien komen.”

Meer informatie:

www.staatsbosbeheer.nl
www.natuurkampeerterreinen.nl

 

2 reacties

  1. Inderdaad zijn er juweeltjes van kleinschalige terreinen opgeheven. Ruinen, Peelven, Schipborg, Hooghalen. oa. Juist die Natuurkampeeterreinen waar de rustzoeker zich geborgen wist midden in de Natuur. Heeft SBB in het verleden juist die grotere terreinen afgestoten om kleinschalig en eenvoud na te streven gaat men nu weer naar grootschalig en comfort… Jammer, heel jammer !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *