Crowdfunding museumpark Oriëntalis kan nog wel wat steun gebruiken

Op 1 augustus is de museumpark Oriëntalis gestart met een actie om via crowdfunding de benodigde financiën voor renovatie en nieuwe projecten binnen te halen.  Er wordt gerekend op een streefbedrag van 1 miljoen. Na twee dagen, met redelijk wat publiciteit, staat de teller op € 70,-.

visualisatie van het nieuwe entreegebouw

Museumpark Orientalis is het eerste museum in Nederland dat op deze manier aan crowdfunding doet. De actie wordt o.a. ondersteund via sociale media en een website.

Carmen de Munnik, die de actie voor Orientalis uitvoert maakt zich nog geen zorgen; “We hebben contact gehad met een park in Amerika, die dit systeem al wat langer gebruikt. Ook daar is meestal sprake van een rustige aanloopperiode. Acties en campagnes binnen gemeenschappen moeten nog op touw worden gezet. Ook gaan we nog partijen benaderen die een directe relatie hebben met een van de projecten.”

Bezoekers van de donatiesite kunnen een project kiezen waarvoor zij zelf een bijdrage willen storten. Bijdragen zijn mogelijk vanaf 5 euro. Donateurs kunnen zo een steentje bijdragen aan projecten als de renovatie  van de Romeinse Herberg of de bouw van een nieuw Boeddhistisch Paviljoen. Er zijn ook kleinere projecten zoals de renovatie van de Palestijnse boerderij met de dierenverblijven van Orientalis en het Romeins Aquaduct.

Ook bied de website de mogelijkheid om zelf een actie te starten om geld op te halen voor museumporjcten.

Museumpark Orientalis is een van de twee musea ter wereld op het gebied van de 5 wereldreligies.

Meer informatie over het fondsenwerfproject: http://orientalis.igive.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *