Nederlandse bedrijven bouwen mee aan groot attractiepark in Polen

Het nieuwe pretpark, Adventure World Warsaw, in Polen heeft de ambities om uit te groeien tot de omvang van de Efteling. De markt voor dit soort spectaculaire attracties ligt dan ook nog grotendeels open in het oosten van Europa. Voor expertise maken de Polen gebruik van enkele gevestigde namen uit de Nederlandse attractiewereld; Jora Vision voor de thematisering; VeKoMa voor de rollercoasters, AGS Architecten en Imtech.

Attracties, theater en verblijf
De opening van het eerste deel van het park staat gepland in het voorjaar van 2014 en is gesitueerd op 30 minuten van Warschau in de plaats Grodzisk Mazowiecki. Het totale park wordt gerealiseerd op een oppervlakte van 240 hectare en omvat in de eerste fase een thema park, twee hotels, een aquapark en een entertainment village met o.a. een bioscoop, een theater voor dinner shows, shops, nightclubs, restaurants en horeca gelegenheden.

Mythes en legendes
Het Park bestaan uit 5 eilanden, met als basisthema, legendes en mythes uit de hele wereld.  De (voorlopige) thema’s: the Creature Lagoon, the Castle Island, the Land of Legends, the Lost World en het “Polski Plaza”.
Het AquaPark krijgt meer dan 3000 m2 wateroppervlakte, diverse spectaculaire glijbanen, een wellness gedeelte, een wild water rivier en een buitenzwembad.

In twee fases
De waarde van de investeringen in de eerste fase van het project bedragen circa 400 miljoen euro. De bouw van het park start in het voorjaar van 2012. Door Adventure World Warsaw worden er in Grodzisk Mazowiecki ongeveer 1000 banen gecreëerd. Uiteindelijk komen er 25 grote attracties en een aantal bijzondere shows.

Meer dan 100 experts van over de hele wereld zijn betrokken bij de ontwikkeling van de Adventure World Warsaw. AGS is verantwoordelijk voor masterplanning (in samenwerking met Jora Vision) en alle architectonische, bouwkundige en landschappelijke ontwerpen en werken.

Kijk voor meer informatie op : http://www.adventureworldwarsaw.com

Betrokken Nederlandse bedrijven:

Jora Vision
AGS Architecten
Vekoma rides
Imtech

Beeldimpressie:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *