Dronten werkt aan grootste Europese park voor sport, business en entertainment

De stichting IChallenge heeft in de gemeente Dronten een vooruitstrevende partner gevonden om de plannen voor een groot sport- business- en entertainmentpark te realiseren. Een groot deel van de voorbereiding staat inmiddels al op de rails. Zo zijn er al diverse financiers en bedrijven die hun medewerking hebben toegezegd. Nu ook de gemeente Dronten een intentieverklaring heeft getekend kunnen de volgende stappen worden gezet. Initiatiefnemer dhr. De Vries hoopt in 2015 het park te kunnen openen.

De stichting is al sinds 2005 bezig om in de provincie Flevoland het park op te zetten. Oorspronkelijk waren de plannen gericht op de gemeente Noordoostpolder. Na 5 jaar overleg heeft de stichting besloten om naar een andere gemeente uit te kijken. Binnen de gemeente Dronten was de aanpak veel voortvarender en zit er weer schot in de realisatie.

Durfsporten
Het park geeft ruimte aan ongeveer 30 durf- en snelheids – sporten waarvan circa 15 accommodaties de internationale A status zullen krijgen. Meerdere locaties zullen voldoen aan de eisen voor een olympische oefen- en wedstrijdaccommodatie.
Rond deze sportaccommodaties zullen zich aan die sporten gelieerde bedrijven op het terrein vestigen. Hetzelfde geldt voor de aanverwante automotive industrie. Er zullen tevens voorzieningen worden opgenomen binnen de bedrijven en accommodaties voor opleidingen en stageplaatsen voor het onderwijs.
Het park is laagdrempelig, biedt passieve en actieve recreatie voor alle leeftijden. Het motto en de uitvoering van het park zullen zijn: een platform voor sporten, mobiliteit, business, toerisme en aanverwante bedrijven. Duurzaamheid, innovatie, recreatie en educatie zijn hierbij de uitgangspunten.

Nader onderzoek
De ambitie is om op het park een hotelaccommodatie te huisvesten dat ruimte biedt aan congressen, productpresentaties, en lesruimten. Het is de bedoeling dat het park in fases wordt gerealiseerd. Het voorgenomen onderzoek naar de ruimtelijke- en natuur- en milieuaspecten moet duidelijk maken hoe kansrijkheid het initiatief is. Om de organisatie te laten weten dat de gemeente het initiatief serieus neemt worden afspraken hierover vastgelegd in een intentieovereenkomst. IChallenge verwacht circa 750.000 bezoekers per jaar te trekken.

Ondernemers welkom
Het concept is nog niet dichtgetimmerd en ondernemers die passen binnen dit uitdagende sportconcept kunnen nog aanhaken. Zij kunnen daarvoor contact opnemen met voorzitter Ed Wassenberg van de stichting IChallenge: info@edwassenberg.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *