Landal Greenparks opent Eco-bungalows

Op de voormalige golfbaan van het Drentse Landal Aelderholt zijn o.a. tien luxe Eco-woningen en een 24-persoons bungalow geopend. Afgelopen weekend maakten de eerste gasten kennis met deze duurzame kwaliteitsimpuls. In oktober wordt de laatste fase van het uitbreidingsproject opgeleverd. Landal Aelderholt heeft er dan in totaal dertig hoogwaardige, grote vrijstaande woningen bij.

Eco bungalow

De nieuwe 8-persoons Eco-bungalows zijn zeer bijzonder. Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks: “De woningen zijn van de nieuwste technologieën op eco-gebied voorzien, zoals een eco- schakelaar, waterbesparende douches en zonnepanelen. De daken zijn optimaal geïsoleerd, er is driebladig glas gebruikt, de noordzijde van de woningen bestaat uit natuursteen terwijl de zuidzijde veel ramen telt. Er zijn bewegingssensoren die de verlichting en verwarming aansturen. Per bungalow is er ruim 20 m2 zonnepanelen aangebracht, die ongeveer in totaal 33.600 kWh per jaar produceren. Dat is naar schatting ongeveer 50% van de totale stroombehoefte voor deze bungalows. Tot slot hebben de woningen vogelvriendelijke dakpannen. Gierzwaluwen en huismussen zijn daar van harte welkom.”

24-persoons bungalow aan de golfbaan

De architecten van Faktor Architecten zorgden voor het ontwerp van de 8-, 10-, 12-, 16- en 24-persoons bungalows op Landal Aelderholt. Zij kozen voor een boerenerf-concept waarbij de focus ligt op de omgeving. De woningen hebben de vorm van een boerderij en de grotere types bezitten zelfs een deel. De deel herbergt een fraaie keuken. In de rietgekapte woningen treft men de woon- en de slaapkamers. De 24- persoons bungalow bestaat uit een boerderij met twee schuren, een slaapgelegenheid en een kook- en eetgelegenheid, en heeft een prachtige ligging aan de korte golfbaan en een terras op het zuiden.

Het park ligt naast de 18-holes NGF A-status golfbaan van de Drentse Golfclub ‘De Gelpenberg’.

Eco-woning voorbeeld van betrokken ondernemen Landal GreenParks is nauw verbonden met de naaste omgeving en maakt zich sterk voor de natuur, de gast en de samenleving. Algemeen Directeur Thomas Heerkens zegt hierover: “Wie betrokken wil ondernemen zal kritisch naar zichzelf moeten kijken. Wij kijken voortdurend welke bedrijfsprocessen we duurzamer in kunnen vullen. Dat zeggen we niet alleen, we maken het, waar we kunnen, ook waar. Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe Eco-woning.”

Voor meer informatie : www.landal.nl/betrokkenondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *