Weekendjeweg.nl: Zuid-Holland meest geliefde provincie

Uit recente metingen van Weekendjeweg.nl blijkt Zuid-Holland koploper te zijn als het gaat om de meest populaire hotelbestemming binnen Nederland. Het onderzoek baseert zich op tienduizenden boekingen van Nederlanders, waarbij wordt gekeken naar de trends van de verschillende provincies. De nummer 1 positie van Zuid-Holland wordt op de voet gevolgd door Gelderland, die in vergelijking tot voorgaande jaren een inhaalslag gemaakt heeft.

Groningen populairder dan Friesland
Groningen is vrijwel overal populairder dan Friesland, alleen bij de drie noordelijkste provincies wint Friesland terrein. Drenthe, Friesland en Groningen delen min of meer dezelfde bestemmingskeuze; in hun top 3 komen we Gelderland, Zuid-Holland en Noord-Holland tegen.

“Wij meten continu boekingtrends zodat we nog beter kunnen inspelen op de behoefte van de consument”, zegt Weekendjeweg.nl woordvoerder Ed Trentelman. “Dankzij de inmiddels meer dan 200.000 guestreviews zien wij regelmatig de meest waardevolle tips. Bij onze onlangs vernieuwde website is vanzelfsprekend ook gekeken naar de wensen van onze gasten.”

Over Weekendjeweg.nl
Weekendjeweg.nl is onderdeel van Bookit, marktleider in Nederland op het gebied van korte tussendoor vakanties in zowel hotels als bungalowparken. In 2010 werden 370.000 boekingen gemaakt bij Bookit met een totaalomzet van ruim 60 miljoen euro. In een jaar tijd boekten bijna 1 miljoen gasten via een van de sites een korte vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *