Vlaanderen investeert in plattelandsontwikkeling

De Vlaamse regering heeft het afgelopen jaar een bedrag van 128 miljoen Euro in plattelandsontwikkeling. Daarvan werd 10 miljoen besteed aan toeristische projecten.

In 2010 ging er 128 miljoen euro overheidsgeld naar het programma voor plattelandsontwikkeling (PDPO II). Zowel de Europese Commissie als Vlaanderen cofinancieren deze uitgaven. Tijdens de eerste vier jaren van het tweede Vlaamse programma voor plattelandsontwikkeling, dat loopt van 2007 tot 2013, werd 426,7 miljoen euro of 60 % van het geplande totaalbudget gespendeerd. Het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF) nam het grootste deel van dat budget voor zijn rekening in de vorm van vestigingssteun en steun voor moderniserings- en diversificatie-investeringen. Dat blijkt uit het jaarverslag PDPO van het Departement Landbouw en Visserij.

Maatregel 313: Bevordering van toeristische activiteiten
De Provinciale Management Comitees’s keurden in 2010 negen nieuwe projecten goed voor een totale projectkost van 2.065.652 euro. Vijf projecten hadden betrekking op de voorziening van kleinschalige infrastructuur (bv. infopunten en infoborden, een informatiecentrum). Er werden drie projecten goedgekeurd die betrekking hebben op recreatieve infrastructuur (bv. toegankelijkheid natuurgebieden, kleinschalige overnachtingsaccomodatie). Eén project was vooral gericht op de ontwikkeling en marketing van diensten op het gebied van plattelandstoerisme.
In 2010 werden op deze maatregel uitbetalingen gedaan voor projecten die vroeger werden goedgekeurd. De totale uitbetaling in 2010 bedroeg 757.327 euro.
Voor meer informatie aangaande de projecten die goedgekeurd werden door de PMC’s wordt verwezen naar de projectendatabank van het Vlaams Ruraal Netwerk op www.ruraalnetwerk.be

Meer informatie: Vlaamse regering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *