Vijftig toeristische en horecabedrijven in Drenthe heten Fietsers Welkom

Op donderdag 30 juni ontvingen 50 Drentse recreatie- en horecaondernemers het fietslabel “Fietsers Welkom!”, uit handen van Leon Hoogsteen van het Landelijk Fietsplatform, ontvangen. Stichting Landelijke Fietsplatform Nederland, KHN regio Drenthe, Recreatieschap Drenthe en RECRON Drenthe willen gezamenlijk het fietslabel “Fietsers Welkom!” in Drenthe uitrollen. Recreatie- en horecabedrijven die dit label voeren willen de fietsende toerist in Drenthe een extra warm welkom heten.
Het landelijk fietsplatform is de initiatiefnemer en uitgever van Fietsers Welkom! Bij een Fietsers Welkom! bedrijf kan de fietser rekenen op extra service zoals het kunnen opladen van de elektrische fiets. De aangesloten bedrijven kennen de fietsroutes in de regio en bij de aangesloten campings en horeca kunnen de fietsers op doorreis ook zonder problemen voor één nacht terecht.

Drenthe is Fietsprovincie nummer 1 in Nederland. De fietspaden, routes en bewegwijzering worden door de Fietsers als beste in Nederland gewaardeerd. Hans Hartog, directeur Recreatieschap Drenthe, stelde dat met dit label de ondernemers echt laten zien dat Drenthe dé Fietsprovincie van Nederland is en met de Drentse Fietsvierdaagse het grootste fietsevenement van Nederland organiseert.

De organisatie van het label ‘Fietsers Welkom’ is helaas niet in het bezit van de logische domeinnaam www.fietserswelkom.nl. Deze is inmiddels ingericht door de Duitse toeristische promotieorganisatie van Reinland Pfalz; gericht op de Nederlandse fietstoerist.

Meer informatie is wel te vinden op: www.allefietserswelkom.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *