Floratorium; de natuur als basis voor een ontwerp

De betekenis van een rode roos kennen we allemaal. Maar veel van de oude waarden die werden toegekend aan bloemen, kruiden en andere botanische elementen zijn verdwenen uit onze samenleving. Ruimtelijk vormgevingsbureau ‘Het Floratorium’ zet de betekenis van bloemen en planten centraal in hun ontwerpen. Dat leidt tot bijzondere concepten en ontwerpen waar een verhaal aan vast zit.

Bloemenbar
Tijdens de Horecava was er een Tussie Mussie cocktailbar ingericht. Tussie Mussie is een gebruik uit de Victoriaanse tijd. Mensen gaven elkaar een boeketje met bloemen, waarbij elke bloem een eigen betekenis had. Zo werd er, heel subtiel, een boodschap overgebracht. In de cocktails op de Horecava werden ook botanische ingrediënten met een betekenis gebruikt, waardoor aan elk drankje een bijzondere boodschap meekreeg.

 

het Paviljoen

bloemen als basis voor ontwerp
Deze foto geeft een ontwerp weer van een kapelletje, bedoeld om te plaatsen als rustpunt in een hectische omgeving. Zowel in het design als in de structuur is gekeken naar de opbouw van een bloem. De binnenzijde is ingericht op basis van kleurentherapie. (elke kleur roept andere emoties op.)

 

Het Floratorium is een jong bedrijf en zoekt naar ondernemers die het aandurven om een concept te ontwikkelen waarin het DNA van de opdrachtgever wordt gecombineerd met de botanie uit de omgeving. Voor de uitvoering werken Stam en Heijerman samen met andere disciplines zoals bijvoorbeeld timmermannen en aannemers.

Meer informatie: www.floratorium.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *