Eerste bioscoopfilm voor De Efteling; Sprookjesboom De film

Met de première van ‘Sprookjesboom, De film’ betreedt de Efteling voor het eerst een bioscoopzaal. Het maken van filmpjes was niet nieuw voor de Efteling. Op TV draait al langer de TV serie De Sprookjesboom. De eerste bioscoopvoorstelling vond plaats in Pathé Tushinski in Amsterdam, onder grote belangstelling van kinderen in sprookjeskleding en de karakters uit de film. Ook werden er regionale premières georganiseerd.

Lieke Smits en Bart Kruiderink bezoeken de Brabantse voorstelling van Sprookjesboom de Film

De film
De Film duurt 73 minuten en bekende acteurs zoals Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje spelen de hoofdrollen. Het is de eerste lange motion capture animatiefilm van Nederlandse bodem. De regie was in handen van Hans Walther. De productie werd door de Efteling ter hand genomen in samenwerking met Motek Entertainment. Independent Films zorgt er voor dat Sprookjesboom De film vanaf 22 februari te zien is in 106 Nederlandse en 31 Belgische bioscopen.

De trailer van de film:

ook een app
Rondom de verhalen van De Sprookjesboom heeft De Efteling ook een app gelanceerd. In de applicatie gaan kinderen op zoek naar de Sprookjesbosbewoners die zich verstopt hebben op verschillende locaties in het Sprookjesbos, maar ook in Winterland: de locatie waar Sprookjesboom de Film zich grotendeels afspeelt.

meer informatie: www.efteling.com / www.sprookjesboom.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *