Haven van Scheveningen krijgt een maritieme en toeristische impuls

De komende jaren wordt fors geïnvesteerd in de positie van Scheveningen haven als een krachtig maritiem en toeristisch gebied. Naast investeringen in wonen en de visserij, krijgt ook de toeristisch recreatieve sector een flinke impuls.

Luchtfoto Scheveningen haven

Kabelbaan
Het stedenbouwkundige plan voorziet o.a. in de bouw van een vijf sterren hotel op het zuidelijk havenhoofd, een 3 sterren hotel aan het Adriaan Maasplein op het Noordelijk Havenhoofd. De Derde Haven krijgt een nieuwe bestemming voor zeezeilschepen en bedrijfsschepen. In de nieuwe plannen is ook volop ruimte voor winkels en bedrijven. Een kabelbaan zal beide havenhoofden met elkaar verbinden. Voor surfers en beoefenaars van strandsporten komt op het strand bij het Noordelijk Havenhoofd een Beach City met beachstadion.

 
Werkgelegenheid
De vernieuwing van het gebied moet leiden tot een toename van werkgelegenheid in het toerisme, de watersport en de visserij.

Wethouder Marnix Norder (Stadsontwikkeling en Volkshuisvesting): “De haven heeft met dit stedenbouwkundige plan weer toekomst. Met deze investeringen komt het college tegemoet aan de wensen van de verschillende partijen. De visserijsector kan uitbreiden en er is ruimte voor watersport en recreatie. Ook de woningen krijgen een goede plek op het Norfolkterrein. De ontwikkeling van de haven staat niet op zichzelf. Door de haven goed te verbinden via de nieuwe boulevard met de rest van Scheveningen en daarbij oog te houden voor kwaliteit, zullen we ook meer bezoekers trekken. Vanaf de vernieuwde boulevard loop je zo de haven binnen, waar je kunt flaneren, boten kijken en een visje eten. Dat is goed voor de Scheveningse economie”.

Meer informatie: www.denhaag.nl

4 reacties

  1. “De vernieuwing van het gebied moet leiden tot een toename van werkgelegenheid in het toerisme, …”

    Opmerkelijk als je bedenkt hoeveel winkel- en horecaruimte er leeg staat in Scheveningen. Bijvoorbeeld rond de pier, de keizerstraat, de badhuisstraat, de haven.

    Zonde om, na het verpesten van het kurhaus en omgeving weer te kiezen voor lelijkheid.

    Mijn voorstel: alleen huizen en een deel terug geven aan de natuur (duin ipv parkeerplaats). Knap de omgeving van het kurhaus op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *