Bouw Canadese vakantiehuizen in Den Ham gestart

Op 3 februari 2012 is gestart met de bouw van twee modelwoningen op het recreatieproject Canada Resort. In de vroege ochtend arriveerden de containers met daarin de twee modelwoningen. Ondanks de vorst en de naderende sneeuw kon onder begeleiding van de Canadese Log Home bouwer van Lake Country Loge Home met de bouw worden gestart. Bouwbedrijf Van der Veen uit Beerzerveld zal de overige woningen bouwen.

Canada Resort
Aan het Ruiterpad in Den Ham wordt Canada Resort gerealiseerd. Een kleinschalig bungalowpark bestaande uit 33 echte Canadese log homes, z.g. boomstamwoningen, ingepast in de natuurlijke omgeving van het Zandstuvebos en het Lindervlier. In deze vorm en op deze schaal uniek in Europa.

De woningen
De log Red Cedar homes worden gemaakt in Canada. De bomen worden ze met de hand geschild waardoor hun robuuste, onregelmatige uiterlijk behouden blijft. Vervolgens wordt een log home stam voor stam opgebouwd. Als de hele woning is opgebouwd volgt de controle en goedkeuring. Hierna wordt het log home weer helemaal uit elkaar gehaald. Alle onderdelen worden gelabeld en in een container geladen, klaar voor transport naar Nederland. De container wordt naar Canada Resort gebracht en voor de tweede keer wordt opgebouwd. Deze werkwijze waarborgt de uiteindelijke kwaliteit van het log home. Hierdoor ontstaat een exclusief eindproduct.

Het resort kenmerkt zich door een samenspel van twee type log homes. Type Cedar Spirit met zijn specifieke hoekveranda en type Maple Leaf met zijn doorgestoken kap waarbij het dak doorloopt en een robuuste veranda ontstaat. De log homes zijn zo gepositioneerd dat ze als het ware met de zon meedraaien. Dit wordt versterkt door de log homes ook in spiegelbeeld uit te voeren.

Een natuurlijke inrichting
De specifieke beplanting draagt bij aan een Canadees uiterlijk. Om natuurlijke uitstraling verder te versterken is extra grond aangekocht en is in samenwerking met Landschap Overijssel en de gemeente Twenterand een inrichtingsplan gemaakt. Hierin is onder meer opgenomen dat de aanwezige landschapelementen worden versterkt. Daarnaast is de huidige groensingel langs de Flierdijk en het Ruiterpad van de gemeente overgenomen. Een mooi voorbeeld hoe recreatie en natuurontwikkeling en –behoud hand-in-hand kunnen gaan.

Meer informatie over Canada Resort vindt u op: www.canadaresort.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *