Camping ’t Schinkel maakt doorstart

Camping ’t Schinkel in Hoenderloo, dat eind 2011 failliet werd verklaard, is overgenomen door de naastgelegen camping De Pampel. ’t Schinkel werd in 2011 nog genomineerd als beste kindercamping van Europa door de ANWB. Directeur Harry Uithol heeft nu drie recreatiebedrijven in een straal van 1 kilometer, want ook chaletpark Heideheuvel is onderdeel van zijn bedrijf. 

Slapen in een Drakenei op 't Schinkel

je eigen concurrent
Uithol ziet het niet als een probleem dat de recreatiebedrijven zo dicht bij elkaar liggen: “Ik ben liever concurrent van mezelf. De gasten van Chaletpark Heideheuvel kunnen straks gebruik maken van de centrale voorzieningen van ’t Schinkel. Op het chaletpark waren de voorzieningen tot nu toe zeer beperkt. Bovendien trekken een bungalowpark en een camping een ander publiek. Voor de campings De Pampel en ’t Schinkel gaan we kiezen voor een duidelijke doelgroepstrategie. ’t Schinkel richt zich nu al meer op gezinnen met de wat jongere kinderen tot 7 jaar, terwijl De Pampel juist voor de oudere kinderen leuke activiteiten heeft.”

ook ouderen en camperaars
In dagblad De Stentor geeft Curator mr. Hans Coffeng een toelichting op de overname. In zijn visie had ’t Schinkel een doelgroepprobleem doordat de markt voor gezinnen met jonge kinderen aan het krimpen is. Hij was dan ook bang dat het lastig zou worden om kopers te vinden. Uithol speelt daar op in door in de schouderseizoenen meer aandacht te besteden aan de wat oudere doelgroep en de camperaars. Daarmee zal de camping een breder draagvlak krijgen.

Goede start
De eerste reacties op de overname zijn bijzonder positief. Uithol: “De telefoon op de receptie staat op dit moment reodgloeiend. ’t Schinkel had een goede naam, en veel gasten van vroeger willen graag weer terugkomen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je in je eentje op de camping staat.”
Alhoewel de verkoop pas op 8 februari is bezegelt, heeft Uithol al wel een beheerdersechtpaar gevonden die de camping gaat beheren. De camping is vanaf 8 april 2012 weer geopend.

Meer informatie: www.pampel.nl

2 reacties

  1. Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst. Dit zal nu wel helemaal goed komen.Heel veel succes. Groeten Fam B. Nieuwenhuis. Uit Apeldoorn.

  2. Geachte heer, mevrouw;

    In mei en september 2011 hebben wij met onze drie honden twee fijne vakanties gehad op camping Het Schinkel. Wij zijn blij te horen dat de camping een doorstart heeft gemaakt, hoewel we ook zeer tevreden waren met de vorige eigenaren (zeer vriendelijke mensen). Wij hopen dan ook dat het goed met ze gaat.

    Graag willen wij weten of we, buiten de schoolvakanties (om te beginnen eind mei/ begin juni) nog welkom zijn met onze honden.

    Graag horen wij van u.

    Met vriendelijke groet,

    Jan en Marjoleine van Ooijen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *