Weer meer bedrijven duurzaam met een Green Key

Op woensdag 8 februari heeft MVO Nederland directeur Willem Lageweg de 471 Green Key certificaten voor 2012 overhandigd. Dat waren er weer 111 meer dan vorig jaar. Green Key is het duurzaamheidslabel voor recreatieondernemers, hoteliers en ondernemers in de zakelijke congresmarkt in Nederland.

Veel voordelen
Green Key is het instrument voor ondernemers om duurzaam te ondernemen. Toeristische bedrijven en congresaccommodaties besparen op energie, kijken kritisch naar bijvoorbeeld hun afvalstromen of schoonmaakmiddelen, informeren hun gasten hierover en ook in hun maatschappelijke betrokkenheid wordt duurzaamheid gemeengoed. Zo zorgen zij voor minder belasting van het milieu door onder andere CO2 reductie en spelen ze in op het in Nederland steeds meer gewortelde maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Duurzame bestemming
Met de toename van het aantal Green Key’s verbetert het duurzame imago van de toeristische sector en zakelijke markt. Imago naar overheden, binnen de branche zelf, maar ook naar de markt. Voor toeristen en recreanten wordt het met een Green Key logo steeds gemakkelijker een vakantieadres te kiezen waar duurzaamheid en respect voor de omgeving onlosmakelijk verbonden zijn met de bedrijfsvoering. Dit geldt ook voor de zakelijke markt in de keuze van vergader-, training- of congresaccommodaties. De Green Key staat garant voor duurzaam ondernemen.

Internationaal label
Green Key is een internationaal label. Wereldwijd zijn er ruim 2600 Green Key accommodaties in 25 landen. De Stichting Keurmerk voor Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) is voor Nederland de licentiehouder. De brancheorganisatie RECRON, HISWA, KHN-sector Hotels en de ANWB ondersteunen Green Key, ondermeer door vertegenwoordigd te zijn in het bestuur van voornoemde stichting.

Bilderberg hotels

Duurzaam op de werkvloer
Er zijn op dit moment 306 bedrijven met en gouden Green Key, 108 met zilver en 58 met brons. Ook grote ketens, zoals bijvoorbeeld De Bilderberg Hotels, hechten veel waarde aan het certificaat. Alle Bilderberg Hotels ontvingen dit jaar wederom een Green Key. Binnen Bilderberg komt dit onder andere tot uiting in het gebruik van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen, LED-verlichting en het actief scheiden van afval om het milieu zo min mogelijk te belasten en het energieverbruik zo veel mogelijk terug te dringen.

Er zijn verschillende sets van Green Key normen voor de diverse vormen van accommodaties in de toeristische sector en de zakelijke markt voor vergaderen/congressen:

De verschillende bedrijfsgroepen:

  • Buitensport
  • Bungalow
  • (mini)Camping
  • Chartervaart
  • Congreslocatie
  • Dagrecreatie
  • Groepsaccommodatie
  • Hotel/conferentiecentrum
  • Strandpaviljoen
  • Publieksevenement

Meer informatie: www.greenkey.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *