Duinrell wint voor tweede keer de verkiezing ‘Schoolreisbestemming van het Jaar’

Duinrell mag zich voor de tweede keer winnaar van de verkiezing ‘Schoolreisbestemming van het Jaar’ noemen. Eerder won Duinrell deze prijs in 2002. Organisatoren van schoolreizen hebben ook dit keer weer enthousiast meegedaan aan de verkiezing. In 2000 nam het Nationaal Schoolreis Magazine het initiatief om jaarlijks een verkiezing te houden voor de ‘Schoolreisbestemming van het Jaar’ en vanaf het begin hebben docenten en organiserende schoolreiscommissies ieder jaar massaal en enthousiast hun stem uitgebracht. We vroegen organisatoren bij hun keuze te kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding, originaliteit, kindvriendelijkheid, educatie, vermaak, voorzieningen, veiligheid en bereikbaarheid en dit uit te drukken in een rapportcijfer. Dit resulteerde in 2011, overigens in een compacte kopgroep, tot een prachtige overwinning voor Duinrell, die we hierbij van harte feliciteren!

Duinrell

Maar liefst 5,2% van de 1.639 stemmen kregen we rechtstreeks binnen via het Nationaal Schoolreis Magazine en de website schoolreis.nl. Daarnaast gaven bezoekers van de NOT2011, de beurs ‘Het Leukste dagje Uit’, De Zuid-Hollandse Onderwijsmarkt en de Cultuur & Onderwijs Beurs zelfs 7,1% van de bijna 546 stemmen hun voorkeur aan Duinrell.

Het Nationaal Schoolreis Magazine
In de tijd dat scholen zich oriënteren en voorbereiden op de komende schoolreis, komt het ‘Nationaal Schoolreis Magazine’ (sinds 1992) met de voorjaarseditie. Deze met afstand meest geraadpleegde, gratis ideeënbron heeft dit keer maar liefst 156 maxiformaat pagina’s vol schoolreisinformatie. Dikker dan ooit omdat niet alleen meer schoolreisbestemmingen zich presenteren, maar ook het aantal redactionele artikelen flink toeneemt. Redactionele aandacht gaat uit naar: de nieuwste attracties en/of tentoonstellingen, (cultuur)educatie, reportages, themajaren, vervoer & veiligheid, prijsvragen, financiën en veel praktische aan de schoolreis gerelateerde zaken. Vele ministers, staatssecretarissen en Europarlementariërs verleenden hun medewerking door een column voor het magazine te schrijven.

Uitreiking Nationaal Schoolreis Award
De award zal door initiatiefnemer Brian Berghuis van deze prestigieuze verkiezing, tijdens de (Vak)beurs ‘Het Leukste Dagje Uit’ op woensdag 1 februari a.s. in Gorinchem worden uitgereikt. De directeur van Duinrell, Roderick van Zuylen die ook Duinrell’s mascotte ‘Rick de Kikker’ meeneemt, zal de award in ontvangst nemen.

Meer informatie: www.schoolreis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *