Nadat vorige week veel attractieparken en dierentuinen in Nederland een datum voor heropening bekend maakten, is het nu de beurt aan België. Vanaf 18 mei gaan ZOO Planckendael, ZOO Antwerpen, Pairi Daiza weer open.

Nadat vorige week veel attractieparken en dierentuinen in Nederland een datum voor heropening bekend maakten, is het nu de beurt aan België. Vanaf 18 mei gaan ZOO Planckendael, ZOO Antwerpen, Pairi Daiza weer open.

Zie ook: Nederlandse dagrecreatieve bedrijven gaan voorzichtig weer open

De beslissing van de Nationale Veiligheidsraad in België om de parken weer te openen onder strikte veiligheidsvoorwaarden heeft alleen betrekking op dierenparken. De attractieparken moeten nog even wachten.

Planckendael en ZOO Antwerpen

ZOO Planckendael en ZOO Antwerpen starten de eerste twee weken exclusief voor abonnees en uitsluitend na reservering vooraf online. Vanaf 1 juni zijn beide parken open voor het grote publiek maar ook na reservatie. Het aantal bezoekers dat tegelijkertijd de parken bezoekt, wordt beperkt. Online vooraf reserveren is een must! Dit kan voor abonnees vanaf vrijdag 15 mei op de websites van beide parken. Vanaf maandag 18 mei kan het grote publiek reserveren. Bezoekers kiezen hun moment van aankomst uit vijf tijdssloten. De openingsuren worden hiervoor uitgebreid vanaf 8u tot 19u. De bezoekersstromen worden zo gespreid over de hele dag. In beide parken gelden strikte veiligheidsregels. Coronastewards zien toe op de naleving ervan.

Blij en opgelucht

ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael zijn blij dat ze terug open kunnen. De dierentuinen zijn immers bij uitstek plaatsen waar mensen zich in een natuurlijke en gecontroleerde omgeving kunnen ontspannen op voldoende afstand van elkaar. ZOO Antwerpen brengt als oase midden in de stad en best bewaarde 19de eeuwse dierentuin ter wereld al meer dan 177 jaar mensen dichter bij de dieren en de natuur. De lockdown vanaf 14 maart is een financiële aderlating voor beide parken.

Fans van het eerste uur

De eerste twee weken openen de parken exclusief voor hun grootste fans, de abonnees, mits reservatie vooraf. Zij kunnen vanaf vrijdag 15 mei op de websites reserveren en kunnen eenvoudigweg hun abonnement en de reservatiemail meebrengen voor hun bezoek. Zij kennen de parken het best en zijn direct aanspreekbaar zowel digitaal als op het terrein. Mogelijk worden de nieuwe coronaregels op basis van hun ervaringen nog verfijnd. Het grote publiek kan ook vanaf maandag 18 mei online reserveren voor een bezoek vanaf 1 juni.

Coronaregels

Beide parken passen strenge veiligheidsmaatregelen toe. Allereerst MOET je online en vooraf reserveren! Breng deze reservatie mee. Ter plaatse is het dragen van een mondmasker (+12j) verplicht in de gebouwen, de toiletten, bij take-away in de restaurants en overal waar de 1,5 m social distance niet bewaard kan worden. Coronastewards informeren en kijken toe op de naleving van de nieuwe regels. Op verschillende locaties in de tuinen staan handgels ter beschikking. Betalingen gebeuren elektronisch en liefst contactloos. De terminals, automaten, buggy's en bolderkarren worden regelmatig ontsmet. Er zijn wachtzones, éénrichtingsverkeer en aparte in- en uitgangen voor locaties met een beperkte capaciteit. Er is enkel take-away voor de restaurants met éénrichtingsverkeer. Je kan enkel buiten zitten mits social distancing per gezin. Voorlopig zijn alle voederbabbels en animaties geschrapt. Speelzones zijn niet toegankelijk. De continenten in ZOO Planckendael hebben éénrichtingsverkeer.

ZOOsamen

ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael dringen bij de bezoekers aan op een strikte naleving van de coronaregels. Voor jezelf, je naasten, je medebezoekers, de verzorgers en indirect de dieren. #ZOOsamen

SAMENGEVAT

Abonnees kunnen reserveren vanaf vrijdag 15 mei voor een bezoek vanaf maandag 18 mei. De parken zijn twee weken exclusief open voor abonnees. Iedereen kan reserveren vanaf maandag 18 mei voor een bezoek vanaf maandag 1 juni.

  1. Reserveer online via onze websites.
  2. Kies je uur van aankomst.
  3. Breng je reservatiebevestiging mee. (en je abonnement voor leden). Kom niet als je ziek bent!
  4. Draag een mondmasker in gebouwen, toiletten, take-away in de restaurants en waar de social distancing (1,5m) niet mogelijk is.
  5. Was je handen regelmatig. Gratis handgel verspreid over het park.
  6. Coronastewards informeren en controleren.
  7. Betaal contactloos.
  8. Shop open met beperkte capaciteit, enkel take-away in de restaurants : buiten zitten mits social distancing per gezin.
  9. Geen voederbabbels, geen animaties, speelzones gesloten.

Meer informatie:

Pairi Daiza

Om zich te verzekeren van het volledig naleven van alle maatregelen, kiest Pairi Daiza er voor om de bezoekers slechts progressief toe te laten in het park. De eerste dagen na de heropening zal het park enkel toegankelijk zijn voor een beperkt aantal abonnees. Tijdens die eerste dagen zullen de genomen veiligheidsmaatregelen uitgebreid getest en aangepast kunnen worden. Pas nadien zullen ook reguliere dagbezoekers in het park toegelaten worden. Deze gecontroleerde en progressieve heropening moet het mogelijk maken voor ons om – met respect voor alle opgelegde maatregelen – een maximaal bezoekersaantal te bepalen.

Meer informatie: Pairidaiza.eu