Op 10 maart 2020 organiseren PleisureWorld NRIT en B@S Retail Consultants Brood@Spelen, de jaarlijkse Expertmeeting Retailtainment. De locatie is de spannende Doloris Rooftop & Meta Maze in Tilburg.

Op 10 maart 2020 organiseren PleisureWorld NRIT en B@S Retail Consultants Brood@Spelen, de jaarlijkse Expertmeeting Retailtainment. De locatie is de spannende Doloris Rooftop & Meta Maze in Tilburg.

“In retail en retailcentra draait het om attractie en transactie”

Om de consument te blijven boeien ziet Paul Rodenburg dat retailers, horeca, winkelcentra en binnensteden steeds meer entertainment aanbieden. Het integreren van retail en entertainment noemen we retailtainment. Het is “the next big thing in retailing” en dé reddingsboei voor het funshoppen. Het integreren van entertainment maakt de retailbeleving rijker en zorgt voor meer transactie. Attractieve belevingsvolle retail is ook nodig als tegengif op de verleidingen van internetwinkelen. Voor de leisuresector is retailtainment een goede kans om de positie in winkelcentra en binnensteden te vergroten. Retailtainment is dus voor alle in retailcentra en binnensteden betrokken partijen een grote opgave waar we op 10 maart 2020 op de expertmeeting vanuit diverse invalshoeken graag de nodige handvatten voor aanreiken.

Programma met sprekers uit binnen- en buitenland

Naast Nederlandse specialisten in de ontwikkeling van nieuwe combinaties van retail en leisure in Nederlandse winkelcentra en binnensteden hebben we ook prominente sprekers met voorbeelden uit het buitenland. Ook daarbij wordt sterk gekeken naar wat entertainment doet voor de prestatie van een locatie, tot en met het rendement aan de vloer aan toe.

12.30 Inloop met broodjes, koffie, thee en wat lekkers

13.20 Opening door Paul Rodenburg (B@S|Brood@Spelen) en Hans van Leeuwen (PleisureworldNRIT)

13.30 Therese Mol (gemeente Tilburg), Marc Meeuwis (Marketing Tilburg) en Stefan van Aarle (bewoner/ondernemer en voorzitter van het Ondernemersfonds Tilburg) nemen u in vogelvlucht mee langs de retail en entertainment hoogtepunten van Tilburg, nu en in de toekomst en hoe dat in de promotie van de stad wordt ingezet.

14.00 Margreet Rijnsburger (Asset Manager Wereldhave) en Marleen de Groot (Leasing Manager Wereldhave) vertellen over de visie van Wereldhave op winkelcentra en binnensteden. Ze zoomen in op de Emmapassage in Tilburg. Hier is de verbouwing in volle gang en zijn de eerste resultaten al zichtbaar. U krijgt een sneak preview hoe het gaat worden!

14.20 Bart Dohmen (CEO Unlimited Snow, TDAC) ontwikkelt sneeuwattracties en adviseert investeerders, overheden en operators op het gebied van gastbeleving en de daar aan gekoppelde business plannen. Hij denkt vanuit de emotie van de gast en verbaast zich hoe vaak deze essentiële en eenvoudige denkwijze niet als basis staat in de ontwikkeling van veel retail en vrijetijdsontwikkelingen

14.40 Joeri Holsheimer (Operation Pandora) over de volgende stap in de evolutie van escape rooms.

15.00 Duncan Phillips (CEO 360 Play UK, presentatie in het Engels) Hoe de Family Entertainment Centra van Play 360 nieuwe attractie en meerwaarde bieden in Britse binnensteden. Philips: "A destination where the adults were not only included in the experience but encouraged to play hands on with the children as he likes to himself."

15.20 Een bijzondere gast waarvan we de naam nog niet weten

15.40 Joep van Gorp (bedenker en mede-eigenaar van Doloris Rooftop en Meta Maze) vertelt over het vier jaar ontwikkelen en in 2019 geopende Doloris. Het surrealistische kunstdoolhof en de immense rooftopbar hebben zich sindsdien ontpopt tot één van de absolute hotspots van de stad Tilburg.

16.00 Afsluiting van de middag

16.15 Netwerkborrel in de Rooftop en als deelnemer van de Expertmeeting Retailtainment krijg je uiteraard de mogelijkheid om de Meta Maze in te gaan en dit helemaal zelf te beleven.

Meer informatie: www.nritmedia.nl