Meer dan 5,7 miljoen bezoekers kwamen in 2019 naar Europa-Park: een nieuw record. Ook het aantal bezoekers uit de Benelux groeide gestaag: dit aantal verviervoudigde de afgelopen tien jaar.

Meer dan 5,7 miljoen bezoekers kwamen in 2019 naar Europa-Park: een nieuw record. Ook het aantal bezoekers uit de Benelux groeide gestaag: dit aantal verviervoudigde de afgelopen tien jaar.

In perspectief: EuropaPark was in 2018 het 2e grootste park van Europa; Na Disneyland Park Paris (9.843.000) en net voor De Efteling (5,4 miljoen) en Walt Disney Studio Park (5,3 miljoen). Volgens berichtgeving op de website Looopings heeft De Efteling in 2019 wat minder bezoekers getrokken. De officiële cijfers van De Efteling, en de Disney Parken over 2019 zijn nog niet gepubliceerd

2019 was een bijzonder jaar voor Europa-Park. Het grootste attractiepark van Duitsland voerde tal van bouwwerkzaamheden uit en deed de grootste investering in de geschiedenis van het bedrijf. Dit leidde tot de opening van het gloednieuwe indoor waterpark 'Rulantica' en het aangrenzende themahotel 'Krønasår'. De kosten: 180 miljoen euro. Ook was er onder andere de heropening van het Scandinavische themagebied met de nieuwe attractie 'Snorri Touren'. De innovaties en vernieuwingen trokken veel bezoekers.

Indoor waterpark Rulantica

Op 28 november 2019 opende Europa-Park de deuren van 'Rulantica'. In dit tweede park draait alles om waterplezier. Denk aan 17 glijbanen, een groot golfslagbad, een relaxte lazy river én - voor durfals - waterattracties die garant staan voor een gezonde dosis adrenaline. Eigenaar van Europa-Park Roland Mack: “Om ons resort en onze regio ook op de lange termijn aantrekkelijk te houden voor gasten van verder weg, blijft doorontwikkeling belangrijk. 'Rulantica' en hotel 'Krønasår' zijn daarvan integrale onderdelen. 'Rulantica' kende in 2019 al een zeer goede start en behaalde uitstekende cijfers. Daar zijn we heel blij mee, want het waterpark is nieuw terrein voor ons. De bezettingsgraad van hotel 'Krønasår' is ook uitzonderlijk goed: meer dan 90%. We worden steeds meer een op zichzelf staande reisbestemming.“

Opening zesde themahotel

Het nieuwe themahotel 'Krønasår' opende in mei 2019. Het viersterren superior hotel - dat gethematiseerd is als een bijzonder natuurhistorisch museum - biedt gasten een stijlvolle accommodatie in een mystieke, Scandinavische sfeer. Het hotel heeft 277 kamers en 27 suites en biedt gasten via een brug exclusieve toegang tot 'Rulantica'. Het hotel biedt tal van culinaire specialiteiten in verschillende Noordse restaurants en bars.

Heropening Scandinavisch themagebied

In de zomer van 2019 werd het Scandinavische themagebied heropend voor bezoekers, na ongeveer een jaar van constructie als gevolg van een grote brand (2018). Inmiddels is het themagebied weer in volle glorie hersteld. Heerlijke visspecialiteiten, de sprookjesachtige torens en de populaire witte haai schitteren in nieuwe pracht. In de herfst van 2019 opende hier bovendien 'Snorri Touren'; een nieuwe familieattractie. Samen met de olijke zesarmige octopus Snorri maken bezoekers een avontuurlijke reis over het eiland Rulantica tijdens de nieuwe multimediale ontdekkingstocht.

Meer informatie: www.europapark.de