Halloween heeft inmiddels een vaste plek verworven in de Nederlandse en Belgische pretparkwereld. Het bezorgt de oktobermaand een enorme boost in bezoekers en omzet. Er is bijna geen attractiepark dat niet inspeelt op de Halloween-kansen.

Halloween heeft inmiddels een vaste plek verworven in de Nederlandse en Belgische pretparkwereld. Het bezorgt de oktobermaand een enorme boost in bezoekers en omzet. Er is bijna geen attractiepark dat niet inspeelt op de Halloween-kansen.

Een overzicht (wordt nog bijgewerkt):

Halloween Fright Nights bij de trendsetter (Walibi Holland)

Walibi Holland is het pretpark dat het Halloween event in Nederland op de kaart heeft gezet. Zij waren het eerste attractiepark dat een Halloween event in Nederland organiseerde, en nog altijd leidend op het gebied van een spectaculaire experience.

4 nieuwe Scare Zones

Naast een bloedstollend thema, maken gasten tijdens Halloween Fright Nights kennis met 4 nieuwe Scare Zones:

  • Eddie’s Festival of Freaks. Dit jaar staat Eddie de Clown voor de 13e keer aan het hoofd van Halloween Fright Nights. Omdat 13 het lievelingsgetal van Eddie is,organiseert hij een feestje en iedereen is uitgenodigd!
  • Tangled Twigs. Dit prachtige stuk ongetemde natuur lijkt op het eerste gezicht heel vredig, totdat je iets verder kijkt...
  • Villains. Superhelden kunnen niet bestaan zonder slechteriken...
  • Nightmares. Veel kinderen hebben nachtmerries. De meesten groeien hier uit, maar sommigenniet...

Halloween Spooky Days: Voor monsters tot 12 jaar

Naast het beruchteHalloween Fright Nightsorganiseert Walibi Holland nu ook een dagvariant voor stoere kids tot 12 jaar: Halloween Spooky Days! Het kids-proofevenement vindt plaats op alle Halloween Fright Nights-dagen, plus op alledagenin de herfstvakantie.

Meer informatie: www.walibi.nl/frightnights/nl / www.walibi.nl/frightnights/nl/halloween-spooky-days

Nieuwe walkthrough experience tijdens Halloween Nights in Toverland

Attractiepark Toverland staat op 8 avonden in oktober in het teken van de Halloween Nights. Tijdens dit populaire Halloween-evenement jagen honderd scare actors de bezoekers de stuipen op het lijf in vijf scare zones, twee spookhuizen en een doolhof. Daarnaast wordt er een compleet nieuwe walkthrough experience gecreëerd in de bossen aan de rand van Toverland. Tijdens de Halloween Nights is Toverland geopend tot 23.00 uur. De avonden worden afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

De Halloween Nights in Toverland worden dit jaar grootser dan ooit, met meer scare actors, meer Halloween-belevingen en meer avonden. Het evenement start om 18.30 uur met een nieuwe openingsshow. Nadat hierin de hel is losgebarsten nemen maar liefst honderd angstaanjagende karakters hun intrek in vijf scare zones, twee spookhuizen, een doolhof en de nieuwe walkthrough experience ‘The Witches Forest’.

Nieuwe walkthrough experience: The Witches Forest

In The Witches Forest betreden waaghalzen het bos achter themawereld Avalon. “Hier leggen ze in het donker een 10 minuten durende route af over mistige slingerpaadjes”, vertelt David Slob, Creatief Leider Entertainment. “In The Witches Forest heersen de heksen en worden duistere rituelen uitgevoerd. Bezoekers zijn gewaarschuwd, want niet iedereen keert terug uit dit behekste bos.”

Drie nieuwe thema’s

Ook de twee spookhuizen en het doolhof hebben een nieuw Halloween-thema gekregen. Zo heeft een gekke poppenmaker zijn intrek genomen in de cake walk-attractie Villa Fiasko. In zijn spookhuis ‘The Dollhouse’ zijn de poppen levensecht. Of het een goed idee is om op zoek te gaan naar een verdwenen boswachter in een donker bos, ontdekken diegenen die het spookhuis ‘Fear the Woods’ betreden. Wie doolhof ‘Trapped’ durft te bezoeken, moet oppassen voor ongedierte. Opgejaagd door ratachtige wezens is de zoektocht naar de uitgang van dit helse doolhof een hele uitdaging.

De succesvolle scare zones Morgana’s Frozen Souls, Shadows of the Sea, Cirque, DesTroy en Fiesta de los Muertos keren dit jaar terug naar Toverland. De Halloween Nights worden afgesloten met de adembenemende vuurwerkshow ‘Discover Your Own Fear’, waarin de strijd tussen duistere en goede magie centraal staat.

Meer informatie: www.toverland.com

Een uitgebreid halloweenaanbod in de Plopsa-parken

Plopsa De Panne:

Halloween Scare Nights: Op zaterdag 12, 19, 26 oktober en 2 november vinden de Halloween Scare Nights plaats in Plopsaland De Panne, een concept specifiek gericht op 14-plussers. Hiermee wil het park haar halloweenaanbod naar een oudere doelgroep uitbreiden. Bezoekers kunnen zich tijdens deze nocturnes tot 22 uur een weg banen doorheen de verschillende huiveringwekkende Scare Zones zoals 'Freak Circus', 'Camping 't Zonnetje', 'Black Swamp' en 'Lumberjack'. De zones zijn volledig afgesloten en enkel toegankelijk vanaf 14 jaar zodat de kleinste bezoekers niet afgeschrikt kunnen worden.

Piet Piraat Halloweenshow Ook de geliefde Piet Piraat en Stien Struis zijn op 12, 13, 19, 26, 27 oktober en 2 november van de partij met een spannende en interactieve liveshow. Het duo krijgt de opdracht om de spullen van Tante Cleo te bewaken, maar Stien kan niet van de bezittingen blijven en laat zo een mummie opnieuw leven.

Ketnet Halloween Nocturnes Tijdens de succesvolle Ketnet Halloween Nocturnes zorgt Ketnet ervoor dat Plopsaland De Panne nog spannender wordt. Tijdens weekdagen, van 28 oktober tot en met 1 november, is het park extra lang geopend zodat bezoekers de vele attracties in de duisternis kunnen beleven. Op deze dagen staan er niet alleen Meet & Greets met de nieuwe Ketnet-wrapper, de cast van Campus 12 en Helden gepland, maar wordt de dag telkens afgesloten met een spetterend optreden van De KetnetBand en een indrukwekkende vuurwerkshow.

Plopsaqua De Panne

Tijdens het najaar is Plopsaqua De Panne enorm in trek bij bezoekers uit binnen- en buitenland. Het waterpretpark is maar liefst 365 dagen per jaar geopend. Bovendien kan er op maandag, vrijdag en tijdens schoolvakanties zwemplezier tot 22 uur beleefd worden. Daarnaast wordt er volop gebouwd aan Plopsaqua Landen-Hannuit, het tweede waterpretpark van de Plopsa Group. In samenwerking met de steden Hannuit en Landen wordt er nabij de taalgrens en centraal in België een waterpretpark van 4.800 m2 gebouwd, gelegen langs de autosnelweg voor een optimale en vlotte bereikbaarheid.

Plopsa Indoor Hasselt

In Plopsa Indoor Hasselt kreeg Halloween een gloednieuwe invulling. Het indoorpark werd voor de gelegenheid in een schrikwekkend kleedje gestoken en nodigt voor het eerst tijdens de herfstvakantie het populaire varkentje Peppa Pig uit voor een minishow en Meet & Greet. Ook de intussen befaamde Pompoenkoning is van de partij om samen met de bezoekers Halloween te vieren.

Plopsa Coo

Dinoween Plopsa Coo, het Plopsa-park in de Belgische Ardennen, viert tijdens de herfstvakantie voor de vijfde maal het populaire Dinoween. Ondertussen is Dinoween een vaste waarde in het park geworden. Plopsa Coo baadt niet alleen in een griezelig halloweenkleedje, ook de Park Rangers hebben samen met de Pompoenkoning en heksen een spannend halloweenfeest voorbereid, maar de enige onvoorspelbare factor zijn de dino's. Bovendien kan er op 30 en 31 oktober extra lang gegriezeld worden tijdens de nocturnes met vuurwerk.

Meer informatie: www.plopsa.be

Griezelen in Tivoli tijdens de Halloween-herfstvakantie

Kom tijdens Happy Halloween van 12 t/m 17 oktober 2019 gezellig griezelen in Amusementspark Tivoli. Het pretpark is tijdens deze dagen omgetoverd in Halloweensfeer en dagelijks kun je genieten van de show Tiffi in het park en pompoen snijden (tegen betaling). Daarnaast wordt er tijdens Tivoli's Halloween Party van 18 t/m 20 oktober, extra uitgepakt met superleuke Halloween activiteiten.

Happy Halloween

Tijdens Halloween mogen pompoenen natuurlijk niet ontbreken. Je kunt dan ook dagelijks pompoenen komen snijden in het park (tegen betaling). Natuurlijk kun je tijdens 'Tivoli's Happy Halloween' ook genieten van Tiffi's Show. Daarnaast kun je samen met Tiffi of Toffi op de foto gaan tijdens de Toffi’s Superheld of Tiff’s Heksen Fotobooth.

Tivoli's Halloween Party

Tijdens Tivoli's Halloween Party van 18 t/m 20 oktober is het park verdeeld in 4 verschillende ‘pleinen’. Elk plein heeft z'n eigen Halloweensfeer en entertainment (zoals o.a. Mariachi muzikanten, Jim’s Avonturentocht, de Mysterieuze Muzikant en een extra griezelig Griezelbos) en z'n eigen 'griezelige' karakters rondlopen.

De opening van het Halloween Party programma is dagelijks om 13.00 uur. Tussen 13.30 en 16.30 uur komen de pleinen tot leven. Om 16.30 uur staan alle karakters klaar voor een Meet & Greet op het entreeplein.

Amusementspark Tivoli is in de herfstvakantie van 12 t/m 20 oktober 2019 dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie www.parktivoli.nl

Hellendoorn wordt Heksendoorn

Vanaf zaterdag 5 oktober is Avonturenpark Hellendoorn omgetoverd tot Heksendoorn, hét Halloween evenement voor jong en oud. Het park is prachtig versierd en er vinden tal van extra activiteiten plaats. Bemachtig een heus heksendiploma, bezoek de grappige show van Kareltje, Jasmijn en Odelia, laat je verrassen door de magische goocheltrucs in de Magical Discovery Show en betreed de spannende spookhuizen. Op 19 en 26 oktober vinden bovendien unieke Halloween avonden plaats, die vanaf 19.30 uur extra eng worden tijdens het Screams evenement.

Heksendoornavonden – 19 en 26 oktober tot 19.00 uur

Wie geen genoeg kan krijgen van Heksendoorn kan op zaterdag 19 en 26 oktober tot 19.00 uur in het park blijven. Tussen 17.00 en 19.00 uur lopen er griezels rond, waardoor het iets spannender wordt. Wordt de spanning voor de kinderen toch iets te veel, dan kan Odelia’s Toverstafje ingezet worden. Met dit toverstafje, verkrijgbaar op diverse plekken in het park, houden kinderen de griezels op afstand en bepalen zij zelf hoe spannend het wordt. Tijdens de Heksendoornavonden zijn alle spookhuizen geopend en wordt de avond spectaculair afgesloten met een vuurwerkshow om 19.00 uur (o.v.v. weersomstandigheden) 

Screams – 19 en 26 oktober vanaf 19.00 uur

Na de spetterende vuurwerkshow die rond 19.00 uur begint, zijn meer dan 150 engerds wakker geworden die jou de stuipen op het lijf zullen jagen. Je komt ze tegen in de speciale Scare Zones, zoals The Ring, Zombie Escape, Bloody Underground en het nieuwe Pirates Bay. In het oude landhuis wordt een indrukwekkende horrorshow opgevoerd en daarnaast zijn er drie spookhuizen tegen betaling te bezoeken. Ondertussen zet de DJ het park op z’n kop. Tijdens Screams beleef je angstaanjagende uren tot 22.00 uur. De adviesleeftijd voor Screams is 12+

meer informatie: www.avonturenpark.nl/alle-attracties/heksendoorn/

Bobbejaanland kiest voor film als basis voor Halloween-event

Na het succes van spookhuis Welp vorig jaar, kiest Bobbejaanland dit jaar opnieuw voor een film als basis van het nieuwe spookhuis. Bobbejaanland slaat daarvoor de handen in elkaar met filmdistributeur Kinepolis Film Distribution (KFD) & productiehuis A Team Productions de makers van Patser & Yummy, de eerste Vlaamse Zombiefilm. Yummy is pas in de bioscoop te zien vanaf 18 december 2019, maar we kunnen de film in oktober dus al live beleven in Bobbejaanland. 

De gekende spookhuizen Welp, Bazaar Bizarre, Sonar en Nightmare Motel vinden we ook dit jaar opnieuw terug in Bobbejaanland. Toch zullen er ook enkele veranderingen plaatsvinden. “We nemen dit jaar afscheid van één van de oudste spookhuizen uit het  Halloweenprogramma,” vertelt Commercieel en Creatief Directeur Peggy Verelst. “Waar afgelopen jaren spookhuis The Doll Factory te vinden was, bouwen we vandaag aan het nieuwe spookhuis Yummy.” Daarmee verwerkt Bobbejaanland opnieuw een live experience in het Halloweenprogramma.  Voor de film Yummy, reizen we richting Oost-Europa, waar plastisch chirurg Krawcyck van de wereld een mooiere plaats probeert te maken. Bij één van zijn experimentele behandelingen loopt het echter mis en wordt een patiënte besmet met een virus dat van haar een zombie maakt.

Meer informatie: https://halloween.bobbejaanland.be/

Halloween bij Kinderpretpark Julianatoren

Van 4 tot en met 6 en van 11 tot en met 27 oktober wordt het griezelen bij Kinderpretpark Julianatoren. Het Apeldoornse pretpark wordt versierd in Halloweensfeer, krijgt een griezeldoolhof gemaakt van stro en plaatst het populaire loopspookhuis ‘Zanzibar’. Uiteraard zijn Meneer Kaasgaaf Dracula, Mevrouw Suikerspin, Spook Jul & Heks Julia te zien in verschillende parkshows, waaronder de theatershow ‘De spoken van Griezelstijn’. Nieuw dit jaar is de Dino en Dina Halloweenshow en de griezelige show van Cas de Ranger.

Griezeldoolhof en Loopspookhuis Zanzibar

Het populaire doolhof, geheel gemaakt van stro, komt weer terug dit jaar. Spoken, vampiers en andere griezels helpen de bezoekers in het doolhof met het oplossen van de griezelspeurtocht. Vanaf 11 oktober krijgen de stoere jongens en meiden de mogelijkheid om ook het loopspookhuis ‘Zanzibar’ te betreden na hun dwaaltocht. Dit spannende loopspookhuis is in 2018 geheel vernieuwd.

Griezel Catwalk

Bezoekers die verkleed komen naar Kinderpretpark Julianatoren kunnen zich opgeven voor de Griezel catwalk. Deze show wordt gepresenteerd door Meneer Kaasgaaf Dracula of Mevrouw Suikerspin. Elke week zijn er fantastische prijzen te winnen. Met als hoofdprijs een gezinsabonnement 2020.

Dino & Dina’s Halloweenshow

Nieuw dit jaar is de Halloweenshow van Dino en Dina. Deze twee dinosaurussen zijn dol op bouwen. Samen met de allerkleinste bezoekers bouwen ze een heus griezelkasteel. Eenmaal gelukt dan is het tijd voor de ‘Dino & Dina dans’

Griezelen met Cas de Ranger Op de showheuvel in het Julianatoren-bos neemt Cas de Ranger de bezoekers mee op avontuur. En dit keer met een extra spannend tintje. Cas leert de kleine rangers o.a. over vleermuizen.

meer informatie: www.julianatoren.nl

Familie Halloween in Bellewaerde (Be)

Vanaf zaterdag 5 oktober staat Bellewaerde helemaal in het teken van Halloween Fiësta Mortal. Dankzij de mix van gehalloweeniseerde attracties, toverachtige taferelen, spookhuizen voor jong en oud en tal van Halloween Specials kunnen bezoekers Halloween in Bellewaerde vieren met de hele familie. Nieuw dit jaar zijn de magische illusieshow Immortality, het spookhuis Fantasylum en een uniek halloweenbuffet. 

Halloween vieren met de hele familie

Fiësta Mortal is een feest voor het ganse gezin! De allerleukste attracties voor jong en oud steken tijdens Halloween in een griezelig jasje. In Bellewaerde stopt Halloween echter niet bij attracties. Halloween is overal in het park dankzij een spookachtig mooi decor, inclusief toverachtige taferelen en ontelbaar veel pompoenen. De allerkleinsten kijken tevens hun ogen uit tijdens een magische bellenblaasshow. Magus Utopia brengt dan weer de illusieshow Immortality naar het park, een gloednieuw spektakel vol special effects. Er zijn ook meerdere spookhuizen te ontdekken, zowel voor kleine griezelaars als voor de allergrootste durvers

meer informatie: www.bellewaerde.be/nl

Nieuwigheden voor twintigste editie Halloween in Walibi Belgium!

Van 12 oktober tot en met 3 november 2019 transformeert Walibi Belgium zich in een lugubere plek waar meer dan 350 bloeddorstige monsters de bezoekers in een ware nachtmerrie doen belanden. Voor deze feestelijke editie ziet Walibi het grootser dan ooit: negen spookhuizen, zes scare zones, vier shows en negen nocturnes.  Op de Halloweenwebsite van Walibi is de voorverkoop van de tickets voor het engste evenement van het land gestart.

Dit najaar schotelt Walibi zijn bezoekers heel wat opmerkelijke nieuwigheden voor. Drie huiveringwekkende spookhuizen versterken het bestaande aanbod van het pretpark. Kers op de taart wordt ongetwijfeld  “The House of Silent Jill” in samenwerking met YouTube-ster "Silent Jill", voor wie zelfs de meest enge en spookachtige plaatsen geen geheimen meer kennen. Hiermee voegt Walibi een premiumervaring toe aan zijn Halloweenaanbod. Een bezoek aan dit spookhuis zal minstens 15 minuten in beslag nemen. Het wordt een unieke belevenis die alle angstcategorieën zal overtreffen, en bezoekers een intensere ervaring zal aanbieden. Om deze exclusiviteit te waarborgen, zullen er slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar zijn.

De vernieuwde parkdelen (Exotic World, Karma World en Fun World) worden opgenomen in het Halloweenverhaal en zullen zich transformeren in scare zones, waarbijhet thema van het parkdeel telkens wordt gerespecteerd. Tot slot zal een helse DJ set - “Skull Stage” - de overgang inluiden van een familievriendelijke dagervaring naar een onheilspellende nacht.

Halloween in Walibi zal dit jaar in totaal 14 dagen duren, waarvan negen dagen met een nocturne. Bezoekers kunnen het op 19, 25, 26, 27, 28 & 30, 31 oktober en 1 & 2 november 2019 tot 22u uitgillen van de schrik.

meer informatie: https://halloween.walibi.be/nl

Scary Halloween met ‘the Haunt of…’ in Valkenburg

Een doodeng avontuur door verschillende scare zones gebaseerd op een Bokkenrijders legende: dat is het volledig nieuwe ‘the Haunt of dr. Joseph Kirchhoffs’ op 25 en 31 oktober in Valkenburg aan de Geul. De evenementenorganisatie contracteerde het internationaal gerenommeerde Del Dracco Entertainment voor het uitwerken van de huiveringwekkende scenes.

Del Dracco Entertainment verzorgde eerder de tot rillingen leidende Haunted Houses in Bobbejaanland (België), Mirabilandia (Italië), Parque de Atracciones de Madrid (Spanje) en andere parken in Miami, Brazilië, Argentinië en Duitsland. En nu dus ook aan de Sibbergrubbe in Valkenburg aan de Geul.  

Stalen zenuwen hebben de deelnemers op 25 en 31 oktober wel nodig. De Halloween belevenis in Valkenburg is alleen voor 16+. De geest van Dr. Kirchhoffs, vermeend Zwarte Kapitein van de Bokkenrijders, waart door het duistere bos. Net als een veeltal ‘scare actors’ die de bezoekers de stuipen op het lijf jagen terwijl ze door verschillende scènes hun weg moeten banen. 

Waar gebeurd, gruwelijk echt

Bij binnenkomst legt men de eed af en dan begint het… De gruwelijke martelingen van Dr. Joseph Kirchhoffs worden van dichtbij ondervonden, net als de angstaanjagende achtervolging door een wrede schout en Middeleeuwse beul. Deze chirurgijn heeft echt bestaan in de 18e eeuw in deze regio en werd ervan verdacht ’s nachts de Bokkenrijders aan te voeren in rooftochten onder het alias ‘de Zwarte Kapitein’.  Voor hij in 1772 ter dood werd veroordeeld, werd hij gruwelijk gemarteld. Maar was het waar dat hij een dubbelleven had of is hij voor niets aan de galg verhangen? Zijn ijzige geest wreekt zich in ieder geval op de bezoekers van de gruwelijk ingerichte kliniek in Valkenburg.

Halloween experience

Meer informatie: thehauntof.nl

Horrorhuis en nieuw labyrint in Movie Park Gemany

“Movie Park Germany heeft zich ook dit jaar tot doel gesteld de bezoekers het griezeligste festival ter wereld te bieden. Voor het 21e jubileum hebben wij niet alleen meer Halloween Eventdagen dan ooit tevoren, maar ook een gerenoveerd horrorhuis waarin de gasten het angstzweet zal uitbreken”, verheugd zich Directeur Thorsten Backhaus. “We hebben het vroegere 'Deathpital' grondig verbouwd en veranderd in het nieuwe ‘Project Ningyo’ horrorhuis.

23 dagen Halloween belevenissen en nog meer festivalstemming als voorheen! "Het festivalconcept is vorig jaar voor het 20-jarige jubileum al zeer goed ontvangen door de gasten. Vandaar dat we er dit jaar nog een schepje bovenop doen en ons park veranderen in een gruwelkabinet – vanaf zonsondergang tot sluitingstijd", zegt Manuel Prossotowicz, projectleider van het Halloween Horror Festival. Dit jaar heet Movie Park Germany alle bezoekers om 18 uur niet alleen welkom in het gruwelkabinet op de meest verschrikkelijke plek ter wereld met een Opening show. Maar als voor alle bezoekers het laatste uur geslagen heeft en de bloedstollende opnames in de Horrorwood Studios voor die dag hun einde naderen, neemt het park afscheid van alle figuranten en bezoekers met een speciale Closing show. Licht- en lasereffecten en vuurwerk in combinatie met de speciaal door IMAScore gecomponeerde muzieksequenties sluiten de monsterlijke belevenissen van de dag feestelijk af en zorgen weer voor wat licht in de duisternis. 

Voor de ontwikkeling en het ontwerp van het nieuwe labyrint heeft Movie Park Germany nauw samengewerkt met de Belgische firma Production Pirates, om samen met hun deze nieuwe horrorbelevenis te creëren. Het meermaals bekroonde bedrijf is gespecialiseerd op de vrijetijds- en amusementssector, en heeft naam gemaakt op de Europese en internationale markt op het gebied van events, showproducties en merkontwikkeling.

Meer informatie: www.halloween-horror-fest.de/nl/