Het aantal boekingen voor de zomerperiode bij Center Parcs parken in Nederland ligt meer dan 10% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de boekingcijfers voor aankomsten in juli en augustus over alle Nederlandse parken.

Het aantal boekingen voor de zomerperiode bij Center Parcs parken in Nederland ligt meer dan 10% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de boekingcijfers voor aankomsten in juli en augustus over alle Nederlandse parken.

Is er nog ruimte voor de zomer?

Vorig jaar was de bezettingsgraad in de zomer ook goed. Nu zit er al meer vol, maar er is zeker nog ruimte voor de zomer. Last minuteseizoen in volle gang, loopt ook  heel goed.

Wat is de reden voor de groei?

Natuurlijk geeft het fantastische weer van afgelopen jaar reden om meer vertrouwen in een vakantie in eigen land te hebben. Het concept van Center Parcs past bovendien goed bij onvoorspelbaar weer vanwege de vele overdekte activiteiten. Bij mooi zomerweer bieden de parken volop buiten- en wateractiviteiten. Anderzijds zorgt de grootschalige refurbishment van de parken voor een impuls.

Belangrijke trend is dat we ook steeds meer lange boekingen van 10 tot 14 dagen zien in de zomerperiode.

Welke groep zorgt voor de meeste groei?

De grootste groei zien we in Nederlanders die in de Nederlandse Center Parcs parken boeken. Maar we zien ook een forse groei in het aantal Belgen en een mooie groei in het aantal Duitsers.

bron en meer informatie: www.centerparcs.nl

Ook Landal plust...

Ook bij Landal GreenParks spreekt men van een zeer goede start van het seizoen: Erik van Essen van Landal: "We verwachten een mooie zomer, met hoge bezettingscijfers op de parken in Europa. We hadden al een sterk voorseizoen met volle bezettingen tijdens Pasen, Hemelvaart en de meivakantie en voor wat betreft de zomerboekingen lopen we voor op vorig jaar. Daarmee presteert Landal beter dan de markt. Het aantal Nederlanders dat bij Landal zomervakantie komt vieren is met 7% gestegen (t.o.v. vorig jaar), het aantal Duitse en Belgische gasten nam met respectievelijk 13,6% en 8,2% toe. Overigens scoren niet alleen de Nederlandse parken goed, maar dat ook de Duitse parken lopen goed voor in vergelijking met 2018."

Meer informatie: www.landal.nl

Nederlanders op de vlucht voor kwakkelweer?

We ontvingen deze week ook een persbericht van Thomas Cook met als kop: "Nederlanders zijn het kwakkelweer zat en boeken massaal hun vakanties naar de zon." met als uitleg: "Nu de voorjaarszon op zich laat wachten en het Nederlandse weer definitief ‘kwakkelweer’ genoemd kan worden, willen Nederlanders ervoor zorgen dat ze straks toch nog naar de zon kunnen. Dit zorgt voor een heuse inhaalslag in zomervakantieboekingen."

In de Nederlandse recreatiemarkt wordt het beeld van de 'vluchtende Nederlandse vakantieganger' niet herkend. Naast het bovengenoemde bericht van Center Parcs en Landal, zijn er ook veel andere recreatiebedrijven die juist het tegendeel constateren. De boekingen liggen nu al voor op de topzomer van 2018.

Boekingen in volle breedte liggen voor op 2017

Uit cijfers van de Stratech Benchmark Verblijfsrecreatie blijkt dat de boekingen zowel bij Nederlandse campings als bungalowparken voor liggen op 2017. Uit de benchmark blijkt dat:

  • De omzet voor de zomervakantie gemiddeld 16,3 % voor loopt ten opzichte van vorig jaar (Year-to-date). Kamperen loopt gemiddeld ruim 10 % voor en Verhuur zelfs bijna 20 % gemiddeld!
  • Los van de omzet lopen ook de aantallen boekingen voor ten opzichte van vorig jaar (Year-to-date). Het aantal boekingen voor Kamperen ligt gemiddeld ruim 8% voor en voor Verhuur gemiddeld ruim 5 % voor.
  • Kanttekening hierbij is dat de omzetstijging fors groter is dan de stijging in aantallen boekingen. Hieruit kun je voorzichtig concluderen dat de gemiddelde prijs per boeking een stuk hoger ligt dan vorig jaar. Natuurlijk speelt hier ook de BTW-verhoging in mee. Desalniettemin lopen de aantallen boekingen voor ten opzichte van vorig jaar en kun je over het algemeen stellen dat het goed loopt met de boekingen voor de zomervakantie bij Nederlandse bedrijven!

Na enkele kwakkeldagen zijn de voorspelling al weer positief. Weeronline meldt: Zinderende zomerhitte op komst..