Het toerisme op Texel kwam in de jaren 60 van de vorige eeuw goed op gang. Vooral De Koog was bekend als ‘badplaats’. De economische groei rond De Cocksdorp kon echter wel een ‘boost’ gebruiken.

Het toerisme op Texel kwam in de jaren 60 van de vorige eeuw goed op gang. Vooral De Koog was bekend als ‘badplaats’. De economische groei rond De Cocksdorp kon echter wel een ‘boost’ gebruiken.

Een bezoek aan De Krim is onderdeel van de 2-daagse inspiratietour Noord Nederland (19 - 20 juni)

Een groep doortastende Texelaars richtte in 1969 De Krim Texel op met als missie om de werkgelegenheid en welvaart in het Noorden van Texel te verbeteren. Deze groep, variërend van huisarts, aannemer en boer, zag het belang van het toerisme voor Texels Noorden en de noodzaak om deze bedrijfstak in eigen hand te houden. De aandeelhouders brachten een startkapitaal bijeen en begonnen met een (nood)camping. De camping werd gerund door één vaste medewerker, met hulp van anderen.

Met de bouw van 500 bungalows in de jaren tachtig en negentig is Vakantiepark De Krim in De Cocksdorp uitgegroeid tot één van de grotere vakantieparken in Nederland met ruim 5000 gasten in het hoogseizoen en een zeer divers aanbod aan hoogwaardige faciliteiten.

Sinds 2003 is Iwan Groothuis directeur van De Krim Texel. Na een studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam is hij werkzaam geweest bij onder andere Euro Disney en Van der Valk. De Krim Texel is onder zijn leiding sterk gegroeid waardoor we inmiddels kunnen
spreken van een uniek Texels bedrijf dat naast Vakantiepark De Krim vandaag de dag bestaat uit 10 exploitaties verdeeld over het gehele eiland.

De Krim Texel verhuurt bijna 14.000 slaapplaatsen, ongeveer 30% van het eiland. De laatste jaren is er tevens veel geïnvesteerd in de faciliteiten met een compleet nieuw zwembad welke meteen 2 jaar op rij ‘Zwembad van het jaar’ geworden is. En in november 2018 heeft de nieuwe Evenementenhal Texel haar deuren geopend, wat Vakantiepark De Krim o.a. een uitbreiding
aan mogelijkheden biedt in het laagseizoen met concerten, bedrijfsfeesten en congressen. Ook is er gestart met de bouw van een compleet nieuw villapark in De Koog waarvan de 1e fase per juli 2019 in de verhuur zal gaan.

Kortom: De Krim Texel is een uiterst solide organisatie met een stabiel bestuur, een gezonde balans en dito resultaat met nog steeds dezelfde
missie. Het is geen familiebedrijf en behoort niet tot een keten. Maar wat is De Krim Texel dan wel? Hoe is de noodcamping zo gegroeid en waar liep
men tegenaan? Hoe hou je koers in een bedrijf wat zo dynamisch is? En wat zijn de grootste uitdagingen of kansen voor de toekomst volgens Groothuis?

Evenementenhal

Evenementenhal Texel is onderdeel van het bedrijf. Het is een moderne, aantrekkelijke, multifunctionele evenementenhal. Buiten het hoogseizoen vinden hier evenementen, concerten, beurzen en congressen plaats. Deze organiseert De Krim deels zelf, maar Evenementenhal Texel is ook te huur voor evenementen.

Meer informatie: www.krim.nl

2 daagse inspiratietour Noord Nederland

Een bezoek aan De Krim, met een kijkje achter de schermen en een overnachting op het bedrijf, is opgenomen in de 2-daagse inspiratietour Noord Nederland (19 en 20 juni). Tijdens deze studiereis worden 12 vernieuwende attracties en accommodaties bezocht.

Meer weten en aanmelden: www.pleisureworld.nl/event/rondje-noord-nederland-2-daagse-inspiratie-tour/