In 2020 wordt er op het Circuit van Zandvoort de Dutch Grand Prix gereden. Op de projectwebsite vraagt de gemeente nadrukkelijk naar initiatieven en ideeën om het profiel van Zandvoort als Formule 1 locatie verder te versterken.

In 2020 wordt er op het Circuit van Zandvoort de Dutch Grand Prix gereden. Op de projectwebsite vraagt de gemeente nadrukkelijk naar initiatieven en ideeën om het profiel van Zandvoort als Formule 1 locatie verder te versterken.

Zandvoort wil optimaal profiteren van de Dutch Grand Prix. Met side-events in het dorp en op het strand, verandert Zandvoort tijdelijk in één groot ‘Formule 1-spektakel’.  Zo wordt een verblijf in Zandvoort tijdens het racefestival voor iedereen een onvergetelijke ervaring. Ondernemers en evenementenorganisatoren kunnen plannen indienen voor de side-events, activiteiten en initiatieven.  

Logistieke uitdaging

Zandvoort heeft al een sterk profiel als badplaats. Die trekpleister trekt vooral in de zomermaanden veel publiek. De Dutch Grand Prix zal in de maand mei worden geprogrammeerd. Niet helemaal handig dus ten opzichte van het toch al drukke strandseizoen. Om de drukte rond het race-evenement in goede banen te leiden zijn er nieuwe investeringen nodig in de logistiek rond Zandvoort. De NS heeft al aangegeven dat het spoor niet is berekend op de verwachte topdrukte rond de racedagen.

De gemeente Zandvoort zet met het vrijmaken van 4,1 miljoen euro vooral in op bereikbaarheid en veiligheid, om er voor te zorgen dat Zandvoort bereikbaar is en blijft. Ze hopen dat dit evenement een vliegwiel kan zijn voor structurele maatregelen op het gebied van bereikbaarheid.

Prijsstijging voor verblijf

Een groot park als CenterParcs is blij met de komst van de Formule 1 naar Zandvoort.Woordvoerder Marthijn tabak ligt toe: "De meimaand is weliswaar een vakantiemaand, waarin de bezetting hoog is. Rondom een groot evenement als de Formule 1 gaan de prijzen natuurlijk wel omhoog - dat is een kwestie van vraag en aanbod. wij zijn in gesprek met en partij die Center Parks Zandvoort in z'n geheel wil afhuren."

Ook Topparken speelt via boekingsplatform Interhome meteen in op de Formule 1 kans. Met parken in Egmond en Noordwijk blijkt dat een brede regio gaat profiteren van de activiteiten in Zandvoort.

Meer informatie: www.zandvoort.nl/formule-1-naar-zandvoort/