De eerste LF icoonroute, de LF Maasroute, is geopend. De komende jaren wordt dit landelijke netwerk van fietsroutes gerealiseerd rond zo’n tien LF-icoonroutes: meerdaagse fietsroutes met een sterk thema en hoge kwaliteit.

De eerste LF icoonroute, de LF Maasroute, is geopend. De komende jaren wordt dit landelijke netwerk van fietsroutes gerealiseerd rond zo’n tien LF-icoonroutes: meerdaagse fietsroutes met een sterk thema en hoge kwaliteit.

De LF Maasroute maakt onderdeel uit van de Internationale Maasfietsroute (EuroVelo 19), en loopt van Maastricht via Hoek van Holland landinwaarts naar Rotterdam langs de mooiste en meest interessante plekken die mede zijn bepaald door de aanwezigheid van de Maas.

De Langeafstand Fietsroutes (LF-routes) zijn in Nederland al meer dan 30 jaar een begrip onder de vakantiefietser. Nu er een landsdekkend netwerk van knooppuntroutes is, zijn er nieuwe mogelijkheden voor de LF-routes. De huidige netwerkfunctie is niet langer nodig. Bij de ontwikkeling van de nieuwe Icoornroutes wordt ingezet op gemak en beleving voor de fietser. Bijvoorbeeld door het aanbieden van fietsarrangementen en handige service- en informatieproducten.

https://www.youtube.com/watch?v=XmkPqHtij0o

Van landelijk netwerk naar LF-icoonroutes

“Met de vernieuwde LF Maasroute maken we een fietsvakantie nog leuker, makkelijker en aantrekkelijker”, laat Eric Nijland, directeur van het Landelijk Fietsplatform weten. “Door highlights op de route te benadrukken versterken we de beleving. En door slimme producten aan te bieden wordt een fietsvakantie nog laagdrempeliger. Denk bijvoorbeeld aan een app waarop je alle overnachtingsadressen op de route kunt zien.” Iedere route krijgt een eigen huisstijl, herkenbare bewegwijzering en eigen website. De LF Zuiderzeeroute en LF Kustroute zijn de volgende routes die op de planning staan

Buitenlandse fietstoeristen

Met de transitie naar tien herkenbare LF-icoonroutes hoopt het Fietsplatform het imago van ‘Nederland fietsland’ te versterken. “Omliggende landen zoals Duitsland en Denemarken doen dit al goed met sterke routes. Maar in Nederland hebben we ook zoveel moois te bieden op fietsgebied. Met het neerzetten van tien aantrekkelijke en goed geprofileerde LF-icoonroutes, hopen we meer buitenlandse fietstoeristen naar Nederland te krijgen.” Aldus Eric Nijland.

Meer informatie: www.fietsplatform.nl/lf-icoonroutes