Tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij is ruim € 79,4 miljoen verdeeld onder 77 culturele organisaties. Het is het hoogste bedrag ooit, bijna € 5 miljoen meer dan vorig jaar.

Tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij is ruim € 79,4 miljoen verdeeld onder 77 culturele organisaties. Het is het hoogste bedrag ooit, bijna € 5 miljoen meer dan vorig jaar.

Extra impuls voor het Rembrandtjaar

Het Mauritshuis en het Rijksmuseum ontvangen gezamenlijk € 1.035.000 voor het landelijke project Rembrandt in alle straten. Hiermee kan in alle straten invulling worden gegeven aan het Rembrandtjaar 2019 buiten de museummuren.

Het Mauritshuis en het Rijksmuseum bundelen dit jaar, met hulp van Museum de Lakenhal en Museum Het Rembrandthuis, de krachten om nog meer Nederlanders kennis te laten maken met de iconische kunstenaar. Dankzij de bijdrage wordt er eenmalig een Rembrandtkrant bij 7,5 miljoen huishoudens bezorgd, wordt een reeks online Rembrandtjournaals geproduceerd en rijdt een speciale Rembrandtbus door het land. Een hoofdrol tijdens het Rembrandt in alle straten-project is weggelegd voor bewoners van een aan Rembrandt-refererende straat, plein of laan (bijvoorbeeld Rembrandtplein, Nachtwachtlaan of Rembrandtstraat). Zij moeten de komende tijd hun brievenbus goed in de gaten houden…

De donatie komt bovenop een cheque van € 7.262.073 voor de vier musea Kröller-Müller Museum, Mauritshuis, Rijksmuseum en Van Gogh Museum. Deze gezamenlijke bijdrage ontvangen de vier voormalige Rijksmusea jaarlijks sinds 1998 en is bestemd voor nieuwe aanwinsten voor de collectie. Het Rijksmuseum en het Mauritshuis zijn de deelnemers van de BankGiro Loterij zeer dankbaar voor de verlenging van de samenwerking met de vier Rijksmusea voor de periode 2019-2023.

Nijntje krijgt een groter huis

Nog een eenmalige bijdrage van 1 miljoen ging naar het Centraal Museum vor de uitbreiding van het Nijntje Museum.

Bekijk alle bijdragen op www.bankgiroloterij.nl/partners.htm