Zomereditie Recreatief Totaal in het teken van ‘Indoor’

Er is nu nog nog voldoende tijd om je bedrijf winterklaar te maken. Voor traditionele zomerbedrijven is dit een kans om het seizoen te verlengen. De indoor-specialisten hopen stiekem alweer op een koude- en regenachtige herfst- en winterperiode. Voor deze editie maakte de redactie een overzicht van een opkomende vorm van indoor activiteiten; met een sportief karakter.

Een overzicht van de het indoor themagedeelte:

Opkomst van sportief indoor vermaak (p.6)
In het verleden was er een vrij duidelijk onderscheid tussen indoor sport en recreatie. Daar komt nu een derde hybride vorm bij; de sportieve indoor recreatie, waarbij je in eerste instantie denkt aan een recreatieve activiteit, maar al snel blijkt dat de zweetdruppels je op het voorhoofd staan. De meest ontwikkelde vormen op dit moment zijn trampolineparken en klimmen. Maar er zijn meer activiteiten die in aanmerking komen voor dit label.

The Maxx; functies en verdienmodellen van een Family Entertainment Centre (p.12)
Family Entertainment Centra (FEC) zijn in opkomst in Nederland en nog volop in ontwikkeling. The MAXX in Veenendaal heeft daarin een voorbeeldfunctie. Zij wonnen immers onlangs de prijs voor beste FEC van Nederland. Een belangrijke succesfactor bij een FEC is het bewaken van de juiste balans. Wat is de trekpleister; waar wordt rendement gemaakt; welke services zijn noodzakelijk en hoe plan je het personeel optimaal?

Nederland in de ban van Fun-klimmen (p.16)
Fun-klimmen is een recreatief klimconcept waarbij de gebruiker uitgedaagd wordt om een “arena” met verschillende challenges te beklimmen. Elke challenge heeft z’n eigen karakter: de ene keer moet er omhoog geklauterd worden met behulp van spaghetti touwtjes of stalen handvatten. De andere keer zorgen stap-palen, een speedklimwand of een sprong in het luchtledige voor een gepaste “kick”. Bij fun-klimmen gaat het dus niet om de sportieve prestatie, maar om de uitdaging en het plezier.

Veilig indoor spelen (p.18)
De regelgeving bij indoor spelen gaan een stapje verder dan de WAS. De algemene norm die voor speeltoestellen is de NEN-EN 1176-1. In deze algemene norm wordt o.a. aangegeven dat een toestel regelmatig geïnspecteerd dient te worden door een kundig persoon. Daarnaast zijn er in de loop van afgelopen 20 jaar ook toestel-specifieke normen bijgekomen en worden deze af en toe aangepast.

Augmented Climbing (p.21)
Dit is een compacte klimwand (zie foto bij eerste artikel) waarop met behulp van augmented reality technieken spellen worden geprojecteerd. Intelligente software herkent menselijke bewegingen en reageert daarop. Op deze wijze ontstaat een interactief bewegingsspel

Family Entertainment Centre ZERO55 (p.21)
Op 20 december 2017 opende ZERO55 Enschede haar deuren voor het publiek. Het nieuwe activiteitencentrum is volledig gethematiseerd in een futuristische stijl.

en verder in deze editie van Recreatief Totaal:

  • Safarivakantie in Nederland (p.22)
  • Blog Bas Hoogland (p.25)
  • Glamping in het wildpark bij de Grotten van Han (p.26)
  • Vakantiepark La Clusure (p.29)
  • Van Hoorne realiseert boerderij attractie (p.32)
  • Pretwerk Actueel (p.34)
  • Productnieuws (p.36)
  • Agenda (p.37)

Bekijk gratis de online versie van Recreatief Totaal – De indoorspecial

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *