Efteling stopt met kleuren van duiven

Sinds vandaag is het sprookje, Het Bruidskleed van Genoveva, in het Sprookjesbos aangepast. Dit relatief onbekende sprookje kennen bezoekers misschien beter als de gekleurde duiven in de Efteling. Deze gekleurde duiven zijn sinds 1957 terug te vinden in het Sprookjesbos. De duiven worden voortaan niet meer gekleurd. In het Sprookjesbos komen gasten voortaan witte duiven tegen.

EFTELING – De witte duiven werden weer losgelaten in het sprookjesbos. FOTO EFTELING – LEVIN DEN BOER
De duiven zijn altijd met een diervriendelijke kleurstof gekleurd. De Efteling vindt het echter niet meer van deze tijd om de duiven nog langer te kleuren. Dierenwelzijn heeft de laatste jaren steeds nog meer aandacht gekregen in de maatschappij en zo ook bij de Efteling. De Efteling wil meebewegen met de tijd. Daarnaast past het kleuren van de duiven niet bij het natuurlijke karakter van de Efteling. Sprookjes in het Sprookjesbos beelden niet het complete sprookje uit, maar een fragment van het sprookje om de verbeeldingskracht van de Efteling-bezoekers aan te wakkeren. In het Sprookjesbos zijn voortaan de witte duiven uit het begin van sprookje: Het Bruidskleed van Genoveva te zien in plaats van de gekleurde duiven aan het einde van het sprookje.

Dierenwelzijn
Aan de wieg van de Efteling staat Stichting Natuurpark de Efteling, die in 1952 het Sprookjesbos opende. Stichting Natuurpark de Efteling is nog steeds de enige aandeelhouder van de Efteling. De natuur, en dus ook dierenwelzijn, staat bij de Efteling hoog in het vaandel. De Efteling houdt zorgvuldig rekening met de prachtige, natuurrijke omgeving waarin zij ligt en werkt nauw samen met natuurorganisaties. De Efteling minimaliseert haar impact op de omringende natuur en stimuleert de lokale flora en fauna. Zo hanteert de Efteling strikte dierenwelzijn wetgeving m.b.t. bijvoorbeeld de dieren in de parkshow Raveleijn, is er een gratis hondenkennel en worden alle dieren die van nature voorkomen in de Efteling goed in de gaten gehouden en waar nodig verzorgd.

Korte versie sprookje: Het Bruidskleed van Genoveva
Prinses Genoveva wenste een trouwjurk met alle kleuren van de regenboog… Dus ging haar prins op zoek naar de weefster, van wie men zei dat ze de prachtigste stoffen maakte. Maar de oude dame bleek blind te zijn geworden. De prins was ontroostbaar. De duiven van de weefster konden haar een handje helpen. ‘Breng me nu het geel van zonnebloemen en dan het groen van dennenbomen’, zei de oude dame. Ze liet de weefspoel heen en weer schieten terwijl de duiven af en aan vlogen met het gekleurde garen. Hun veren kleurden ervan. En zo kreeg prinses Genoveva de trouwjurk met alle kleuren van de regenboog…

Meer informatie: www.efteling.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *