Uit jaarcijfers van de Kinepolis bioscoopgroep blijkt dat het totaal aantal bezoekers in 2017 met 6,2% is gestegen naar 25,2 miljoen. Opvallend is de toegenomen verkoop van dranken en snacks met 16,6%. Ook de VIP behandeling met Cosy Seating is een succesnummer dat de komende jaren wordt uitgebouwd.  Uit jaarcijfers van de Kinepolis bioscoopgroep blijkt dat het totaal aantal bezoekers in 2017 met 6,2% is gestegen naar 25,2 miljoen. Opvallend is de toegenomen verkoop van dranken en snacks met 16,6%. Ook de VIP behandeling met Cosy Seating is een succesnummer dat de komende jaren wordt uitgebouwd. 

[caption id="attachment_53909" align="alignright" width="300"] In-theatre sales bij Kinepolis Breda[/caption] Succesvolle catering De In-theatre sales (ITS) bepaalden in 2017 23,9% van de totale omzet. De toename van verkoop van snacks en dranken wordt o.a. veroorzaakt door het grotere aandeel van Nederland en Canada (met een gemiddeld hogere consumptie) in de landenmix en ook dankzij een stijging van het aantal bezoekers in de shop in alle landen (in een aantal landen gecombineerd met meer verkochte producten per persoon). De continue uitbreiding van het ITS-aanbod, onder meer met premium popcorn en luxe watervarianten, droeg bij tot de gestegen ITS-opbrengsten In een artikel in De Tijd, 'Popcorn is de brandstof voor expansiedruft Kinepolis', geeft CEO Eddy Duquenne een toelichting op het succes van de foodformule. Deze is bij de Kinepolis groep grotendeels gebaseerd op self-service, waardoor de wachtrijen korter zijn geworden en bijna 80% van de bezoekers wel iets koopt. Ook de aanpassing van het assortiment aan de doelgroep (o.a. per land, en per film) zorgt voor een beter resultaat. Zo nemen Nederlanders bijvoorbeeld graag een 4-pack Grolsch mee, ligt er bij Turkse en Indiase films meer zoet in de rekken en zijn in België worden de Leonidas chocolaatjes vooral in verkocht als het oudere publiek een film bezoekt. Verdere uitrol Cosy Seating Het Cosy Seating-concept wordt goed ontvangen door klanten en Kinepolis heeft in 2017 nog meer ‘Cosy Seats’ geïnstalleerd in haar Belgische bioscopen (Antwerpen, Gent, Kortrijk, Hasselt, Braine, Brugge, Brussel). Cosy seats zijn exclusieve zetels met dat tikkeltje extra:

  • nog comfortabelere zetels met extra brede armleuningen,
  • een handig tafeltje om je drankjes en andere lekkernijen op te plaatsen,
  • een kapstok om je jas op te hangen,
  • én zelfs een houdertje (onderaan de tafel) om je handtas op te hangen.

Bezoekers kunnen kiezen voor ‘Cosy Seats’, en betalen dan een supplement op de normale ticketprijs. In de Kinepolis bioscoop van Breda wordt voor een Cosy Seat een toeslag van € 2,50 gevraagd. Meer informatie: www.kinepolis.be