Center Parcs gaat Park Zandvoort voor €40 miljoen vernieuwen. Om de renovatie te financieren worden de ruim 400 vakantiewoningen en voorzieningen van het inmiddels dertig jaar oude vakantiepark verkocht. Vorige maand nog liet CenterParcs in een blog weten dat (bijna) alle vakantiehuisjes in Nederland zijn uitverkocht. Center Parcs gaat Park Zandvoort voor €40 miljoen vernieuwen. Om de renovatie te financieren worden de ruim 400 vakantiewoningen en voorzieningen van het inmiddels dertig jaar oude vakantiepark verkocht. Vorige maand nog liet CenterParcs in een blog weten dat (bijna) alle vakantiehuisjes in Nederland zijn uitverkocht.

[caption id="attachment_53824" align="alignright" width="300"]Center Parcs Park Zandvoort Impressie Center Parcs Park Zandvoort[/caption] Center Parcs verkoopt alle vakantiewoningen en voorzieningen op haar park in Zandvoort aan particuliere en professionele beleggers. Een belangrijk deel van de verkoopopbrengst wordt gebruikt om de woningen, het zwembad, het hotel en het winkelcentrum volledig te moderniseren. “De metamorfose van Park Zandvoort is onderdeel van een groot vernieuwingsprogramma waarmee wij een nieuwe standaard zetten voor familievakanties”, aldus Mark Haak Wegmann, CEO Center Parcs Europe. De exploitatie, het beheer en onderhoud blijft in handen van Center Parcs. De verkoop moet een bedrag van €140 miljoen opbrengen. Hiervan wordt €40 miljoen in de renovatie gestopt. Net als in voorgaande jaren verwacht Center Parcs veel interesse van investeerders.

Flinke vernieuwingen

De modernisering van Park Zandvoort begint in januari 2019 en zal de grootste in zijn soort zijn in de geschiedenis van Center Parcs. Eerder transformeerde Center Parcs met succes haar parken Port Zélande, Les Ardennes, Limburgse Peel, Park Hochsauerland en Nordseekuste, maar nu gaat het vakantiebedrijf een stap verder. Niet alleen krijgen de woningen een luxe inrichting, ook de look van Park Zandvoort krijgt een metamorfose. Zo worden alle buitenzijden, daken, terrassen en de groenvoorziening vernieuwd. Op het park komen drie typen bungalows, waarvan de meest luxe worden uitgerust met een sauna en whirlpool. Daarnaast komen er tien kindercottages met extra faciliteiten voor gezinnen met kinderen. [caption id="attachment_53826" align="alignleft" width="300"]Nieuwe indrichting Center Parcs Park Zandvoort Nieuwe huisje Center Parcs Park Zandvoort[/caption] [caption id="attachment_53827" align="alignleft" width="300"]Luxe huisje Center Parcs Park Zandvoort Luxe huisje Center Parcs Park Zandvoort[/caption]     Ook worden alle parkvoorzieningen, zoals de Aqua Mundo, restaurants, het overdekte parkcentrum de Market Dome, de speeltuinen, de Beach Factory en het strandhotel gemoderniseerd. Het  Aqua Mundo zwemparadijs wordt uitgebreid met een grote nieuwe wildwaterbaan. De verkoop van de vakantiewoningen en parkvoorzieningen stelt Center Parcs in staat om haar parken continu te vernieuwen en een nieuwe standaard voor bungalowvakanties neer te zetten. Binnen vijf jaar zijn alle 7.000 vakantiehuizen van Center Parcs voor een bedrag van ruim €400 miljoen geheel vernieuwd.

Park Zandvoort als investering

Enrico de Koster, CEO Real Estate Belgium, Netherlands, Germany van Groupe Pierre & Vacances-Center Parcs: “Het komt maar zelden voor dat vakantiehuizen op een A-locatie zoals Zandvoort worden verkocht. Zeker niet als deze langjarig worden teruggehuurd door de marktleider op het gebied van bungalowvakanties. Center Parcs blijft verantwoordelijk voor de exploitatie, onderhoud en beheer. Kopers hebben dus geen omkijken naar hun investering. Dit is ook de reden waarom de vraag naar onze vakantiewoningen bij particuliere en professionele investeerders al jaren zeer hoog is.” Center Parcs rekent op een grote vraag naar de vakantiewoningen van zowel particuliere als professionele investeerders. Voor particuliere investeerders zijn er op Park Zandvoort in totaal 279 vakantiehuizen als investering beschikbaar. Voor geïnteresseerde kopers zijn er speciale modelwoningen van alle typen ingericht. Daarnaast hebben institutionele beleggers reeds interesse getoond voor een pakket van 120 woningen en de voorzieningen en het hotel. Na de verkoop huurt Center Parcs alle woningen en voorzieningen voor 15 jaar terug tegen een aantrekkelijke huurvergoeding. Mede door deze gunstige voorwaarden zijn de vakantiehuizen van Center Parcs al langer zeer gewild als investering. Dit leidde er zelfs toe dat in Nederland enige tijd geen vakantiewoningen van Center Parcs te koop stonden. Zie ook: Center Parcs Park Zandvoort op Parkvakanties