Op 2 en 3 maart worden attracties en landmarks in Europa en China bijzonder verlicht om daarmee invulling te geven aan het EU-China Tourism year. In België doen vier toeristische locaties mee. In Nederland haakte er geen partij aan. Op 2 en 3 maart worden attracties en landmarks in Europa en China bijzonder verlicht om daarmee invulling te geven aan het EU-China Tourism year. In België doen vier toeristische locaties mee. In Nederland haakte er geen partij aan.

Op 2 en 3 maart wordt er een symbolische lichtbrug gerealiseerd tussen China en EU landen. Veel Europese landmarks worden in een China-rode kleur aangelicht. Chinese attracties worden in EU kleuren weergegeven. De datum van 1 en 2 maart is gekozen omdat dat gelijk valt met de laatste dagen van de viering van Chinees Nieuwjaar; het lantaarnfestival. In België gaven de volgende landmarks een invulling aan de themadag:

  • Sint-Janshuismlen , Brugge
  • Het oude Stadhuis, Brussel
  • Durbuy
  • De grotten van Han
Nog meer activiteiten in 2018

De lichtbrug door toeristische attracties is slechts een eerste evenement in het themajaar. Er wordt op hoog niveua ook gekeken naar het wegnemen van barieres voor onderling toerisme, waaronder de visumplicht. Van 3-5 augustus heeft het themajaar ook een activiteit in Nederland. Dan wordt er een link gelegd met 'Friesland, de culturele hoofdstad van Europa' met een event Tall ships races and the sea. Meer informatie: EU China Tourism Year 2018