Op 15 maart wordt het congres Voedselbossen georganiseerd in Oisterwijk. Initiatiefnemer is Jos de Punder, die op zijn vakantiepark De Reebok, met succes, een voedselbos exploiteert. Op 15 maart wordt het congres Voedselbossen georganiseerd in Oisterwijk. Initiatiefnemer is Jos de Punder, die op zijn vakantiepark De Reebok, met succes, een voedselbos exploiteert.

De Punder: "In de groene omgeving zijn drie grote partijen actief; de natuursector, de landbouw en de recreatiesector. Vaak zitten die elkaar in de weg als belangen even niet helemaal stroken. Maar eigenlijk kan een goede relatie en samenwerking veel betere resultaten opleveren - voor alle partijen." Hij ziet in voedselbossen een mooi concept waarin alle drie de sectoren samenkomen. Ook voor De Punder zijn er volop kansen om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Zijn park gaat verplaatst worden naar het buitengebied van Oisterwijk. Gasten zullen dan logeren midden in een bos, waar fruitbomen, planten en struiken de camping gaan kenmerken. Daarnaast zullen er ook dieren vrij rond lopen zoals kippen, geiten en varkens. (bron: VeBON) Congres Voedselbossen OP 15 maart komen er 's ochtends drie sprekers op het toneel:

  • Helga van Leur, de voormalig weervrouw van RTL4, legt de verbinding tussen klimaat en voedselbossen.
  • Kees van Veluw, hoogleraar aan de universiteit Wageningen, legt uit welke verdienmodellen er mogelijk zijn en wat de link is tussen voedselbossen en agroforestry
  • Wouter van Eck neemt ons mee hoe zijn ‘ideaal’ voedselbos er uit zou moeten zien en wat de mogelijkheden van de Green Deal Voedselbossen zijn.

De middag wordt aandacht besteedt aan uitwisseling van ervaringen en informatie over allerlei thema’s die met het voedselbos te maken hebben. Meer informatie en aanmelden: www.euga.nl