Veel beslissingen over de ondernemersruimte voor recreatiebedrijven worden op gemeentelijk niveau genomen. In het brancheblad Recreactie (van de RECRON) wordt daarom veel aandacht besteed aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Er zijn in Nederland enkele mensen met een recreatie-achtergrond actief betrokken bij de locale politiek. Veel beslissingen over de ondernemersruimte voor recreatiebedrijven worden op gemeentelijk niveau genomen. In het brancheblad Recreactie (van de RECRON) wordt daarom veel aandacht besteed aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Er zijn in Nederland enkele mensen met een recreatie-achtergrond actief betrokken bij de locale politiek.Landbouwbelangen veel bekender dan recreatiebelangen

In het hoofdartikel 'Actief in de gemeente' (p.10) vertelt Alex Dekker, eigenaar van camping De Vossenburg en voormalig raadslid in Staphorst: "De agrarische sector kent iedereen. Maar de recreatie? Dus moet ik uitleggen dat toeristen geld achterlaten in de gemeente doordat ze boodschappen doen, uit eten gaan en souvenirs kopen. En als het om investeringen in fietspaden gaat, dan benadruk ik dat 80% van het gebruik voor de eigen inwoners is." In het artikel komen o.a. Tim Rooijakkers (g.m. Landal Amerongse berg / op de kieslijst bij VVD Utrechtse Heuvelrug), Mark van Dam (Campinghet Wieskamp / lijstduwer D66 in Winterswijk) en Stan Jasperse (camping t Veerse Meer / VVD raadslid in Goes) aan het woord. verder in de februari-editie van Recreactie:

  • Monique van der Sanden, directeur RECRON, blikt terug op het toerismedebat over de overlast door drukte. (p.7)
  • Wat te doen met vrijkomede agrarische bebouwing. RECRON waarschuwt er voor om de toestemming voor een recreatiebestemming ook behorlijk marktverstorend kan werken. (p.9)
  • Snelle en succesvole transitie van Hatje Groen. Kampeerders maken hun droom waar en realiseren een eigen charmecamping in Schaijk. (p.16)
  • De juridische aspecten van bomene op je terrein (p.21)
  • Interview met het kersverse kamerlid (CDA) Maurits van Martels. Binnen het CDA is hij de woordvoerder op het gebied van recreatie en toerisme. (p. 22)
  • Een artikel over de organisatie 'Kleine Groene Campings - van klein naar karaktervol. (p. 26)

Meer informatie: www.recron.nl/recreactie